Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 10:44

Μεσσηνία: 4χρονη φυλάκιση για τον 41χρονο εμπρηστή

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 4χρονη φυλάκιση για τον 41χρονο εμπρηστή

 

Στη φυλακή μπήκε ο 41χρονος εμπρηστής που άναβε τις φωτιές από τα Αρφαρά μέχρι τη Μεγαλόπολη. Χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε σε 4 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση χωρίς να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ετσι, με το νέο Ποινικό Κώδικα φυλακίζεται για να εκτίσει υποχρεωτικά ένα μέρος της ποινής. Πάντως, ο ίδιος αρνήθηκε ότι θυμάται να βάζει τη φωτιά στον Αγριλο το απόγευμα της Τετάρτης, όπως και τις άλλες δύο στους Γιανναίους και την Ποταμιά Μεγαλόπολης, ενώ κατηγορήθηκε για δύο ακόμα, το 2015 και το 2018 στον παλιό Δήμο Αρφαρών, τις οποίες ομολόγησε μόνος του στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, αλλά χθες στο δικαστήριο επικαλέστηκε ότι το έκανε (σ.σ. δηλαδή ομολόγησε) γιατί "ήταν υπό πίεση".

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: "ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ"

"Δεν ξέρω, κάτι συμβαίνει στο κεφάλι μου, τα χάνω" υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του, αλλά και ο δικηγόρος του προσπάθησε να πείσει με μια παλιά γνωμάτευση ψυχολόγου ότι πάσχει από ψυχική διαταραχή και γι' αυτό πρέπει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από το δικαστήριο. Η έδρα, ωστόσο, δεν δέχτηκε το χαρτί που προσκόμισε η υπεράσπιση, καθώς το περιεχόμενό του, το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο, περιέγραφε μια μορφή κατάθλιψης που παρουσιάζεται ως άγχος, δεν διευκρίνιζε όμως κάτι παραπάνω.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δικαστήριο σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, επέβαλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ίση με 300 ημερήσιες μονάδες. Αυτό σημαίνει πως αν δεν πληρώσει προς 5 ευρώ την κάθε ημερήσια μονάδα όπως ορίζει η απόφαση, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 300 ημερών επιπλέον της ποινής των 4 χρόνων και 4 μηνών που του επιβλήθηκε.

 

ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο 41χρονος Ελληνας από τον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης καθώς επέστρεφε από τη Μεγαλόπολη. Νωρίτερα το απόγευμα είχε βάλει τη φωτιά στον Αγριλο και εκεί ένας ιερέας και ένας ακόμα νεαρός φοιτητής από το χωριό, είδαν τον κατηγορούμενο και το κόκκινο αυτοκίνητο που οδηγούσε. Οταν λοιπόν έπιασε η φωτιά στις 5.40 το απόγευμα εκεί κοντά που ο κατηγορούμενος τριγύριζε, έτρεξαν για να την σβήσουν μαζί με άλλους. Ταυτόχρονα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και ο νεαρός τους περιέγραψε τον ύποπτο και το αυτοκίνητό του.

 

ΜΕ ΦΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΙΤΟΝΙ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΠΥ Καλαμάτας ξεκίνησαν λοιπόν να τον ψάχνουν κι αφού δεν συνάντησαν πουθενά στο δρόμο το κόκκινο αυτοκίνητο συνέχισαν προς Πολιανή - Δυρράχι. Ετσι οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν με τον ύποπτο, ο οποίος επέστρεφε εκείνη την ώρα από τη Μεγαλόπολη. Οταν έκαναν σήμα να σταματήσει και άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού αντίκρισαν κομμάτια από φιδάκια για τα κουνούπια κομμένα σε κομμάτια και δεμένα στις άκρες τους με λάστιχο σπίρτα. Επίσης, βρήκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό (βενζίνη), σπίρτα και αναπτήρες.

 

ΑΝΑΒΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΕ

Οπως διαπιστώθηκε ο 41χρονος συγκέντρωνε στα πρανή του δρόμου ξερά χόρτα και κλαδιά και αφού άναβε τα σπίρτα, άφηνε εκεί το φιδάκι να σιγοκαίει και έφευγε. Βέβαια, χρησιμοποιώντας αυτό τον τρόπο και ενισχύοντας τη φωτιά με βενζίνη, οι πυροσβέστες μετά δεν έβρισκαν υπολείμματα. Ομως τόσο ο τρόπος που ξεκίνησε η φωτιά στον Αγριλο, όσο και στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ταίριαζε.

Στη δίκη χθες κατέθεσε και ο πατέρας του κατηγορουμένου ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας είπε ότι η σύζυγός του και μητέρα του κατηγορουμένου κατάγεται από τον Αγριλο και έχουν κτήματα στην περιοχή. Πάντως ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με την περιοχή εκεί, ενώ μόνο όταν πιέστηκε ισχυρίστηκε ότι θυμάται μόνο να είναι στο αυτοκίνητο και να πέρασε από τον Αγριλο.


NEWSLETTER