Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 09:56

Ενοχοι και οι 6 για τη λαθρεμπορία τσιγάρων το 2012 στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ενοχοι και οι 6 για τη λαθρεμπορία τσιγάρων το 2012 στη Μεσσηνία

 

Ενόχους και σε δεύτερο βαθμό έκρινε χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας τους κατηγορούμενους λαθρεμπορίας τσιγάρων, στην υπόθεση που εξαρθρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι 6 κατηγορούμενοι οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της λαθρεμπορίας τσιγάρων (και οι οποίοι έχουν ήδη εκτίσει τις ποινές τους)  καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως 8 χρόνων, ενώ ένας 7ος κατηγορούμενος ως συνεργός τους καταδικάστηκε στη μικρότερη ποινή κάθειρξης, των 5 χρόνων.

Συνολικά το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε με 1.943.393 ευρώ.

Μεταξύ των 6 με την κατηγορία της λαθρεμπορίας τσιγάρων, είναι πρώην επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, ο αδελφός του, 2 αδέλφια από το Πεταλίδι, ένας Μεσσήνιος πρώην αστυνομικός, καθώς και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Φοινικούντας, ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στην "καβάτζα" που είχαν οι κατηγορούμενοι έξω από τη Μεθώνη.

Οι 6 προαναφερθέντες κατηγορούντο ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων με ορμητήριο τη δασική περιοχή "Λάμπες" της Μεθώνης. Εκεί -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γινόταν η μεταφόρτωσή τους με ταινιόδρομο από τη θάλασσα στη στεριά, και από εκεί τα παραλάμβαναν φορτηγά και τα μετέφεραν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Την παράνομη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων έκαναν τουλάχιστον από τις αρχές του 2012 μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2012, οπότε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μέσα σε δύο φορτηγά στον Μεσοπόταμο Πυλίας 140.000 πακέτα (11.756.800 τσιγάρα).


NEWSLETTER