Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 10:51

Γιορτάζει αύριο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Γράφτηκε από την

 

Αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έξω από τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ναό της πόλης, από τη Μονή Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων. Το λείψανο θα μεταφέρει ο Μεσσήνιος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, “προς ευλογίαν του χριστεπωνύμου πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος μητροπολίτη Μεσσηνίας”, σύμφωνα με ανακοίνωση. Θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικού εσπερινού.

Αύριο το πρωί το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στο μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής και θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας. Με την ολοκλήρωσή της η Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 στους δικαιούχους απόρους Μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο μητροπολιτικό μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές αρχών, κλήρου και λαού, έως τη 1 το μεσημέρι. Το απόγευμα ο σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.