Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 17:37

Εκδήλωση για την ελιά και το λάδι στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

«Η ελιά και το λάδι στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11.30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Λυκείου Φιλιατρών.

Η εκδήλωση γίνεται με το ξεκίνημα της ελαιοκομικής περιόδου κι έχοντας υπόψη τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής από κοινωνική και οικονομική άποψη, καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο της ελαιοκαλλιέργειας, με ακροατήριο τους μαθητές του Λυκείου, στα πλαίσια των μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Κοινωνιολογίας.

Ομιλητές θα είναι ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, με θέμα την ελαιοκαλλιέργεια και τις οικονομικές προοπτικές της και ο λογοτέχνης Κώστας Κόλλιας–Ερανιώτης με θέμα «Η ελιά και το λάδι στην κοινωνική ζωή και παράδοση», βασισμένο στο πρόσφατο βιβλίο του «Το τραγούδι της δέμπλας», έκδοση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, το οποίο θα διανείμει δωρεάν στους μαθητές. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Φιλιατρών.

Κ.Μπ.