Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 16:00

Διεκδικούν παρακρατηθέντα οι διατελέσαντες πρόεδροι κοινοτήτων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος των Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας ενημερώνει και καλεί τα μέλη του να υποβάλουν αιτήσεις για τη διακοπή των περικοπών, τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων ποσών και την επαναφορά των δώρων και των συντάξεων στα προ 1/1/2012 επίπεδα.

Χαρακτηριστικά παρατηρεί πως “οι πρώην κοινοτάρχες, συνταξιούχοι ΟΓΑ στην πλειοψηφία τους, μπορούν να απαιτήσουν τα αναδρομικά των δώρων και την επαναφορά τους. Μπορούν, επίσης, να διεκδικήσουν την επαναφορά και τα παρακρατηθέντα ποσά από τη χορηγία τους η οποία είχε μειωθεί κατά 20% ή 30% με το νόμο 4093/2012, παρόλο που γι’ αυτή τη μείωση δεν έχει δημοσιευτεί κάποια δικαστική απόφαση ακόμη”.

Ο Σύνδεσμος, αφού αναφέρει ότι “με πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου. Ακυρώνονται, έτσι, οι περικοπές συντάξεων και ο επανυπολογισμός και η προσωπική διαφορά”, πληροφορεί: “Η αίτηση για την κύρια σύνταξη μπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως στους κατά τόπους ασφαλιστικούς φορείς του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ.). Για τη χορηγία η αίτηση μπορεί να σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (τώρα ΕΦΚΑ-ΓΛΚ) στην Αθήνα, με συστημένη επιστολή. Και για τις δύο συντάξεις οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση δεν κάνει λόγο για αναδρομικά. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31/12/2018 για να “κλειδώσουν” τα αναδρομικά της πενταετίας 2013 - 2018”.

Ακόμα, ο Σύνδεσμος ενημερώνει ότι σε συνεργασία με ειδικό δικηγόρο έχει στη διάθεση των μελών του τις σχετικές αιτήσεις και καλεί τα μέλη του να ενεργήσουν άμεσα και να είναι σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο και καταλήγει: “Τρεις μήνες μετά την υποβολή της αίτησης, τα μέλη είτε έχουν λάβει απάντηση (μάλλον αρνητική) είτε όχι, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Σύνδεσμο για να οργανωθούν οι απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες (τηλέφωνα 6973-665814, 6975-871144, 6981-691716)”.