Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 08:43

Συνταξιούχοι της Μεσσηνίας σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα (βίντεο)

 

Συνταξιούχοι της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας θα μετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι, που θα ολοκληρωθεί με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τη μετάβαση των συνταξιούχων στην πρωτεύουσα που θα είναι δωρεάν, η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί, από τη γέφυρα του ΟΤΕ, νότια του αναψυκτηρίου. Τα τηλέφωνα δηλώσεων συμμετοχής για την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας είναι 27210 90411, 6932 - 357363 και 6947 - 726182 και για τους συνταξιούχους ΔΕΚΟ Τραπεζών 6942 - 681096.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων τοπικών σωματείων συνταξιούχων, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας:

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου ζήτησε “πολιτική λύση γι’ αυτά που μας έχουν αφαιρέσει, δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια”. Παρατήρησε ότι διεκδικούν “επαναφορά των συντάξεων στα αρχικά ποσά, όχι στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, άμεση καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στη μείωση του αφορολόγητου, κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου”.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Θανάσης Γεωργαντάς προέτρεψε τους συναδέλφους του να αντιδράσουν στο νέο σφαγιασμό της περικοπής των συντάξεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και σημείωσε: “Να μην γίνουν οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου και να διεκδικήσουμε ό,τι μας έκοψαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών Λάζαρος Λαζαρακόπουλος πρότεινε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα, να πάρει μόνιμο χαρακτήρα και να διευρυνθεί και με άλλα σωματεία. Παρατήρησε πως “το νομοσχέδιο για τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν καταργεί τις τεράστιες περικοπές που έχουν γίνει, δεν αναιρεί τις μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις και παγώνει όλες τις συντάξεις για τα επόμενα 4 χρόνια”.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΣΑΣ ΔΕΗ Θεόδωρος Μάντζος παρατήρησε ότι “πρέπει να πάρουμε δεσμεύσεις το Σάββατο” και ανέφερε πως με “140 κινητοποιήσεις καταφέραμε να πάρουμε τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ”. Είπε ότι “η προσωπική διαφορά δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται για φέτος” κι επεσήμανε: “Πρέπει όλοι να δώσουν αγωνιστικό “παρών”, οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα”.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MFL1S3fVH5k}