Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 08:46

Μεσσηνία: Πέτρα χτύπησε οδηγό αυτοκινήτου στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από τον

 

Πέτρα που έπεσε στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, στον Ταΰγετο, μπήκε μέσα σε διερχόμενο αυτοκίνητο και χτύπησε ελαφρά τον οδηγό του. Ευτύχημα ήταν που δεν υπήρχε συνοδηγός, καθώς η πέτρα προσγειώθηκε με δύναμη στο σημείο εκείνο.

Το παράξενο, αλλά πολύ σοβαρό γεγονός συνέβη 200 μέτρα πριν τη γέφυρα στα “Διπόταμα”, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όπως μας κατήγγειλε και αφηγήθηκε ο οδηγός του ΙΧ Γιώργος Χρυσανθακόπουλος. Κι επιβεβαιώνει τη μεγάλη επικινδυνότητα του δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης από τις καταπτώσεις πετρών.

“Κατέβαινα προς Καλαμάτα και μπροστά μου έπεσε ξαφνικά μια πέτρα. Πρόλαβα και είπα “την γλίτωσα”, αλλά πριν τελειώσω τη σκέψη μου νιώθω δύο πέτρες να χτυπούν στην πίσω πόρτα”, μας είπε ο κ. Χρυσανθακόπουλος. Σημείωσε ότι “η μία πέτρα έσπασε το τζάμι, μπήκε στο αυτοκίνητο, εξοστρακίστηκε και με βρήκε ελαφρά στο κεφάλι και προσγειώθηκε με δύναμη στη θέση του συνοδηγού”.

Ο ίδιος μάτωσε στο κεφάλι, αλλά στο νοσοκομείο που πήγε για αξονική, η εξέταση ήταν καθαρή. Σοκαρισμένος από το συμβάν, παρατήρησε πως “ζούμε με τον εφιάλτη των καταπτώσεων όσοι κινούμαστε προς και από τα χωριά του Ταϋγέτου” και τόνισε: “Αν είχα συνοδηγό, τη γυναίκα μου ή τον εγγονό μου που παίρνω αρκετές φορές μαζί μου, μπορεί να θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή”.

Γ.Σ.