Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 16:00

Εκδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων στο Μαίναλο

Γράφτηκε από την
Εκδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων στο Μαίναλο

Του Ιωάννη Τσερώνη

Οργανωτικού γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μεσσηνίας

Τα ορεινά διαμερίσματα της Αρκαδίας επέλεξε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου. Το πρωινό της Κυριακής 17/2/2019 με επικεφαλής τον πρόεδρό του Φώτη Μαθιόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. Κων. Εμμανουήλ, Δήμητρα Ξυνού-Βαλσαμάκη, Ιωάννη Τσερώνη και Παύλο Κλάδη, έγινε η αναχώρηση με οδηγούς των δύο πούλμαν του Trigilidas Travel Παναγιώτη Χρονόπουλο και Κων. Δασκαλόπουλο. Κάναμε μία στάση στη διαδρομή και φθάσαμε στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1.600 μ., κάτω από την υψηλότερη κορφή του όρους Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1.981 μ.), που είναι το χιονοδρομικό κέντρο. Πολυμορφία χαρακτηρίζει το ανάγλυφο του εδάφους, δασωμένες καταπράσινες πλαγιές, υψώματα, ελατοσκέπαστα δασωμένα φαράγγια, χιονισμένες κορυφές, οι χιονισμένες εγκαταστάσεις ήταν γεμάτες από κόσμο και νεολαία που έκανε σκι και διάφορα παιχνίδια.

Οι πλαγιές του Μαινάλου έμοιαζαν με απλωμένο λευκό σεντόνι. Τα έλατα στολισμένα και η μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε κι εμείς με το χιόνι, που ήταν πολύ λαμπερή αυτή η ημέρα και μετά ζεστασιά στο τζάκι του σαλέ παρά τη μεγάλη κοσμοσυρροή που είχε. Το μεσημέρι αναχωρήσαμε για να γευματίσουμε στο χωριό Καρδαράς. Μετά το φαγητό μας άρχισε η μουσική και φούντωσε ο χορός.

Κατόπιν αναχωρήσαμε για το κεφαλοχώρι Βυτίνα, ορεινό χωριό με υψόμετρο πάνω από 1.000 μ. σε κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα, έλατα, καστανιές και πολλά τρεχούμενα νερά. Δικαίως, εδώ και χρόνια ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά αλλά και θερινά θέρετρα της Πελοποννήσου, όπου απολαύσαμε ζεστό τσάι, καφέ, γλυκό και ψωνίσαμε τυροκομικά και χειροποίητα προϊόντα.

Τέλος δεν παραλείψαμε να προσκυνήσουμε στη λιθόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, πολιούχου και προστάτη της Βυτίνας. Επίσης είδαμε τον ανδριάντα του ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε εκεί. Κατόπιν αναχωρήσαμε για την ωραιότερη πόλη του γαλαξία μας, την Καλαμάτα, ενθουσιασμένοι και έχοντας ευχάριστες ταξιδιωτικές αναμνήσεις και έτοιμοι για καινούργιες εξορμήσεις.


NEWSLETTER