Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 08:31

Στα χωριά της Καλαμάτας τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Στις θέσεις τους στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται από χθες τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενες πυρκαγιές πριν επεκταθούν.

Η αναχώρησή τους έγινε χθες το μεσημέρι από τα συνεργεία του δήμου, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, Δημήτρη Γεωργανά.

Πρόκειται για 3 βυτιοφόρα και 8 αγροτικά πυροσβεστικά που πήγαν σε Βέργα,  Ελαιοχώρι, Νέδουσα, Λαδά - Καρβέλι, Αρι, Θουρία, Αρφαρά και στους “Φίλους του Ταύγέτου”, ενώ ένα ακόμα θα παραμείνει στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και ένα θα παραχωρηθεί στην Π.Υ. της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής Δ. Γεωργανάς ενημέρωσε ότι από 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Τόνισε πως απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, όπως και οι ψησταριές και οι θερμές εργασίες (με τροχό ή οξυγονοκόλληση), ενώ ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην αποψίλωση και τον καθαρισμό των οικοπεδικών τους χώρων. Πληροφόρησε ότι έχει γίνει η διασπορά οχημάτων και πυροφυλακίων της υπηρεσίας και τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωτοπόρος και καινοτόμος με τα οχήματα που έχει και διασπείρει, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ανέφερε ότι κάποια πυροφυλάκια στελεχώνονται από μόνιμο προσωπικό της Π.Υ. και άλλα θα στελεχωθούν από το εποχικό προσωπικό των δήμων, ενώ και οι δεξαμενές πυρόσβεσης είναι έτοιμες.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας παρατήρησε ότι ο δήμος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έχει μια σειρά οχήματα, γύρω στα 20, που μπορεί να κινητοποιήσει. Ευχαρίστησε το διοικητή “γιατί η Πυροσβεστική συνεργάζεται αρμονικά μαζί μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” και ξεκαθάρισε πως “η Π.Υ. είναι η ηγετική υπηρεσία, ο διοικητής της δίνει εντολές κι εμείς δίνουμε επικουρία”. Ευχαρίστησε, επίσης, τους υπαλλήλους του δήμου, την υπηρεσία συντήρησης των οχημάτων, τους προέδρους κοινοτήτων και τους διασώστες.

Γ.Σ.