Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 17:27

Καλαμάτα: Ανυπαρξία βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ανυπαρξία βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για ΑΜΕΑ

 

Την ανυπαρξία βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για ΑΜΕΑ στην Καλαμάτα, όπως και την έλλειψη μεταλυκειακής δομής για την απασχόληση και συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών τους, ανέδειξαν σε συνάντησή τους ως βασικά ζητήματα διεκδίκησης οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στην ίδια συνάντηση, που έγινε την Τετάρτη 29 Μαΐου με πρωτοβουλία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, αναδείχθηκε επίσης η αναγκαιότητα νέων κτηρίων για νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι γονείς συναντήθηκαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας και μίλησαν για τα θέματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Συμμετείχαν γονείς και μέλη των Δ.Σ. της Ενωσης, του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες "Η Αγία Σκέπη".

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε και η ανάγκη για την εκπαίδευση και επιμόρφωση τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών, όπως και η σωστή λειτουργία των τμημάτων ένταξης και της παράλληλης στήριξης των παιδιών που φοιτούν στα γενικά σχολεία.

Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη να λύνονται άμεσα από τον δήμο προβλήματα προσβασιμότητας και μεταφοράς των μαθητών.

Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση και στη δαιδαλώδη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου το Ειδικό Σχολείο να μπορέσει να διαχειριστεί τις χορηγίες που του έχουν γίνει και οι οποίες δεν του έχουν αποδοθεί ακόμα από το δήμο.


NEWSLETTER