Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 08:59

Μεσσηνία: Το χρονικό της νέας τραγωδίας στο Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το χρονικό της νέας τραγωδίας στο Πολυλίμνιο

Σε βάθος 6 μέτρων στη μεγάλη λίμνη των καταρρακτών στο Πολυλίμνιο βρήκαν οι δύτες της 1ης ΕΜΑΚ το πτώμα του άτυχου 22χρονου Γετμίρ Σπατάι και το ανέσυραν στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο άτυχος νεαρός νωρίτερα το απόγευμα έκανε βουτιές με φίλους του στη λίμνη. Είχε καταγωγή από την Αλβανία και είχε φτάσει από τη Μαγούλα Λακωνίας στους καταρράκτες του Πολυλίμνιου γύρω στις 4.30 το απόγευμα μαζί με δύο φίλους του.

Καθώς οι τρεις νεαροί συναγωνίζονταν μεταξύ τους ποιος θα πέσει από πιο ψηλά, ο Γετμίρ Σπατάι σκαρφάλωσε στην αντίθετη πλευρά από εκείνη όπου συνήθως πέφτουν στη μεγάλη λίμνη, βουτώντας στο νερό από 17 (κατ’ άλλους 20) μέτρα ύψος. Ομως, δεν υπολόγισε ότι στο συγκεκριμένο σημείο ο πυθμένας μειώνεται στα 2-2,5 μέτρα γιατί έχει βράχια από κάτω. Οι πρώτες ενδείξεις και η θέση όπου βρέθηκε το πτώμα του μαρτυρούν ότι αρχικά χτύπησε με το κεφάλι στα βράχια και στη συνέχεια κατρακύλησε στον πυθμένα της λίμνης στα 6 μέτρα.

Οσοι ήταν εκεί όταν ανασύρθηκε το πτώμα μιλούν για ένα "βαθούλωμα στο σαγόνι" από το χτύπημα στα βράχια, το οποίο πιθανώς συνέθλιψε τον αυχένα του. Ομως για τα ακριβή αίτια του θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής Κορίνθου όπου μεταφέρθηκε η σορός.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Πιο αναλυτικά, χθες μετά τις 4.30 το μεσημέρι οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν την πεζοπορία στο Πολυλίμνιο. Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι οι τολμηρές βουτιές τους καταγράφηκαν σε βιντεάκια για να τα έχουν ενθύμιο από την εκδρομή. Ενα από αυτά, το οποίο δείχνει τον 22χρονο να βουτά στο νερό και να μη βγαίνει ξανά στην επιφάνεια, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Καταθέσεις, εκτός από τους δύο φίλους του που τον συνόδευαν στην εκδρομή, έχει δώσει και ένα ζευγάρι το οποίο έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκεται εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη μοιραία βουτιά και αφού ο φίλος τους δεν ξαναφάνηκε στην επιφάνεια, οι άλλοι δύο μόλις έπιασαν σήμα με τα κινητά τους τηλέφωνα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Ετσι σήμανε συναγερμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό και τη διάσωση του νεαρού.

Από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν ήταν ο αδελφός του άτυχου νέου, ο οποίος μαζί με φίλους του ξεκίνησε από τη Μαγούλα, έξω από τη Σπάρτη, και ήταν εκεί όσο διήρκεσε η επιχείρηση εντοπισμού στη λίμνη. Πάντως η ομάδα με τους δύτες από την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας έφτασε αργά στην περιοχή και οι έρευνες ξεκίνησαν αφού είχε πέσει το σκοτάδι, με τη βοήθεια προβολέων.

Οπως μάθαμε, η οικογένεια του άτυχου 22χρονου ζει πολλά χρόνια στη Λακωνία και είναι άνθρωποι αγαπητοί, που έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία. Οι γονείς μάλιστα μας είπαν ότι βρίσκονταν στην Κέρκυρα για δουλειά και έμαθαν καθυστερημένα το τραγικό νέο, από τον άλλο τους γιο.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στο σημείο επιχειρούσε από νωρίς κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με 6 πυροσβέστες και 3 οχήματα, καθώς και 5 δύτες με καταδυτικό εξοπλισμό και λέμβο από την 1η ΕΜΑΚ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και συνάδελφοί τους πυροσβέστες από την Υπηρεσία Καλαμάτας, εθελοντές της «Γαίας» Μάνης, καθώς επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, που έχουν και την ευθύνη της προανάκρισης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Αυγούστου 2016 μια 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα είχε χάσει τη ζωή της στο Πολυλίμνιο, όταν χτυπήθηκε από βράχο σε κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας κι ενώ είχε ξεσπάσει ξαφνική δυνατή βροχή. Από τότε και μετά, στην είσοδο του Πολυλίμνιου έχουν τοποθετεί πινακίδες οι οποίες ενημερώνουν ότι η διαδρομή είναι επικίνδυνη και ο κάθε επισκέπτης κατεβαίνει με δική του ευθύνη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER