Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 17:06

Μεσσηνία: Απόλυτη εγκατάλειψη της Κρύας Βρύσης στο Κεφαλληνού

Γράφτηκε από τον

Η Κρύα Βρύση στο Κεφαλληνού του Δήμου Μεσσήνης βρίσκεται στην απόλυτη εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια, όπως μας διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία και τη φωτογραφία που μας έστειλαν, η εικόνα της είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει πρόσβαση στη βρύση, δεν μπορεί να την προσεγγίσει κανείς και να πιει νερό.

Για το ζήτημα αυτό ρωτήσαμε και μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Κορμάς, ο οποίος μίλησε για υποσχέσεις – διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής που δεν τηρήθηκαν.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κορμάς μας είπε: “Το 2015 και το 2018 ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε δεσμευτεί για την πρόσβαση και την αναβάθμιση της βρύσης. Τη δεύτερη μάλιστα φορά, στις 8 Αυγούστου 2018 ήταν με αρμοδίους εργολάβο και μηχανικό, όπου κι έβγαλαν τα σχέδια το πώς πρέπει να γίνει η παρέμβαση. Την ίδια μέρα στο καφενείο του χωριού δεσμεύτηκε παρουσία κατοίκων και των προέδρων τοπικής κοινότητας και πολιτιστικού συλλόγου ότι εντός των ημερών ξεκινάει το έργο. Εγώ ως πρόεδρος είχα ζητήσει με έγγραφο αίτημα την παρέμβαση στη βρύση τον Ιούνιο του 2016. Δεσμεύσεις είχε δώσει κατ’ επανάληψη και η αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγοπούλου. Προεκλογικά στις αρχές Μαΐου ο κ. δήμαρχος στην επίσκεψή του στο χωριό, παρουσία της ακολουθίας του και των συγκεντρωμένων κατοίκων, δεσμεύτηκε ξανά πως το έργο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ”.

Κλείνοντας, ο κ. Κορμάς εξέφρασε την ελπίδα ότι “η καινούργια δημοτική αρχή δεν θα πράξει το ίδιο και πως θα αξιοποιήσει τη βρύση δίνοντας χαρά στους κατοίκους”.

Γ.Σ.