Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:54

Το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Για το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καλαμάτα, μιλούν στο κανάλι της Βουλής και την πρωινή καθημερινή εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Αγγελος Κότιος.

Οικοδεσπότης του συνεδρίου φέτος είναι το  Εργαστήριο Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (SDE Lab.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το διεθνές συνέδριο αυτό, του οποίου πρόεδρος είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας και υπεύθυνος προγράμματος ο δρ. Αλέξανδρος Κακούρης, θα συγκεντρώσει γύρω στους 200 συνέδρους, καθηγητές και ερευνητές, από περισσότερες από 40 χώρες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα στα θέματα αυτά. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο καθηγητής Paul Jones (Swansea University) και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής Αγγελος Κότιος.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση, εφαρμογές στους τομείς της υγείας και των τροφίμων, την έρευνα και την ανάπτυξη, το δημόσιο τομέα, τη χρηματοδότηση, τις μελλοντικές προκλήσεις, κ.ά.

(Φωτογραφία: rawpixel / Pixabay)