Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:04

Καλαμάτα: Διαμαρτυρίες για καθημερινή αναστάτωση από μηχανόβιους στην πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Διαμαρτυρίες για καθημερινή αναστάτωση από μηχανόβιους στην πλατεία Υπαπαντής

 

Ησυχία δεν βρίσκουν τις νύχτες περίοικοι στην πλατεία Υπαπαντής στην Καλαμάτα και το πάρκο Αλμυρού από νεαρούς οι οποίοι με παντιλίκια, μαρσαρίσματα και με τη μουσική στη διαπασών δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιες διαμαρτυρίες γίνονται και για το "Φιλοξένια" στην Ανατολική Παραλία, ενώ η Αστυνομία γνωρίζει και απαντά ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπως και την άνοιξη, οι νεαροί ανεβαίνουν από την Παραλία προς το κέντρο και την πλατεία Υπαπαντής, οπότε φροντίζει να στέλνει περιπολικό.

Βέβαια, οι κάτοικοι από την άλλη επιμένουν ότι έτσι δεν δίνεται λύση, αφού βλέποντας οι νεαροί το περιπολικό να ανεβαίνει το δρόμο παράλληλα στο Επισκοπείο, μαζεύονται για λίγο και μετά ξεκινάνε τα ίδια. Προχθές μάλιστα έγινε τηλεφώνημα στο 100 από κάτοικο λίγο πριν τα μεσάνυχτα και το περιπολικό έμεινε εκεί (στην πλατεία Υπαπαντής στο χώρο κάτω από το Αλεξανδράκειο) μέχρι να διαλυθούν. Οι άνθρωποι οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν βρίσκουν ησυχία, μας περιέγραψαν και τον... τσαμπουκά που προσπάθησε νεαρός να κάνει σε αστυνομικό, ο οποίος τελικά προσήχθη στο τμήμα και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος.

Πάντως, να συγκεντρώνονται νεαρά άτομα (και όχι μόνο), να φωνάζουν, να βρίζουν, να βάζουν μουσική δυνατά ή και να κάνουν κόντρες με μηχανάκια και αυτοκίνητα, κάνοντας εκκωφαντικότατο θόρυβο, είναι κάτι για το οποίο γράφουμε τουλάχιστον τα τελευταία 5-6 χρόνια. Μάλιστα, πριν 5 χρόνια κάτοικοι γύρω από την πλατεία Υπαπαντής είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας γιατί η Αστυνομία δεν είχε καταφέρει να δώσει λύση. Βέβαια, κανένας δεν αρνείται ότι οι αστυνομικοί και πρόθυμοι είναι και σπεύδουν όποτε τους καλούν, αλλά φεύγουν άπρακτοι, γιατί οι... ταραξίες βλέποντας το περιπολικό ησυχάζουν.

Οι καταγγέλλοντες μιλώντας στην "Ε" λένε ότι οι νεαροί δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλώσουν την κυριαρχία τους και κάνα - δυο φορές άκουσαν μέσα στη νύχτα (συνήθως οι νεαροί συγκεντρώνονται μετά τις 11-11.30 το βράδυ) κάτι σαν μπότες να χτυπάνε δυνατά στις πλάκες, το οποίο περιέγραψαν ως κάτι που θύμιζε στρατιωτικό άγημα. Ωστόσο, μιλώντας με την Αστυνομία, μας είπαν ότι πρόκειται για παρέες 14χρονων οι οποίοι παροδικά επιλέγουν ανάλογα την εποχή κάποιες περιοχές για να συγκεντρώνονται σε παρέες. Οσο για τις καταγγελίες ότι αρχίζουν με τα πειραγμένα παπάκια να κάνουν σούζες και να ανοίγουν τις εξατμίσεις και το γκάζι στη διαπασών για να... χαλάει ο κόσμος, η Αστυνομία μας λέει ότι η Τροχαία και ελέγχους κάνει και πλήθος παραβάσεων για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας και κράνος έχει βεβαιώσει και έχει ακινητοποιήσει δεκάδες μηχανάκια.


NEWSLETTER