Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 08:13

Πετυχημένη αιμοδοσία στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας - Συγκεντρώθηκαν 27 φιάλες (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 27 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες από γονείς, εθελοντές αιμοδότες και συγγενείς μαθητών του 7ου Δημοτικού Καλαμάτας, που πρόσφεραν αίμα στην 3η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου "Η σταγόνα της ζωής".

Οι αιμοληψίες έγιναν στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και τη συμμετοχή νοσηλευτριών του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος που επελέγη για να διοργανωθεί η αιμοδοσία συνδέεται και με την Πανελλήνια Ημέρα που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας ως ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό για την αιμοδοσία και το μυελό των οστών. Την Πέμπτη μάλιστα νοσηλεύτρια και επισκέπτρια υγείας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ενημέρωσαν τα παιδιά της Ε' και Στ' τάξης του 7ου Δημοτικού γιατί είναι σημαντικό να έχει κάποιος τη διάθεση να δώσει μυελό των οστών, αλλά και γιατί χρειάζεται να δίνει κανείς συστηματικά αίμα.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Αγγελική Καπόγλη ιατρός στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας μιλώντας για τη χθεσινή μέρα τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μπει στην καθημερινότητα του πολίτη ο εθελοντισμός και η προσφορά εθελοντικά αίματος. Είπε ακόμα ότι η ενημέρωση πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, γιατί συμβάλλει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών για το σκοπό αυτό.

"Το αίμα είναι ένα αγαθό το οποίο προσφέρεται δωρεάν και ό,τι πολυτιμότερο μπορεί κάποιος να δώσει και να σώσει ζωές, και από μικρή ηλικία θα πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν τη χρησιμότητα αυτής της προσφοράς και τον εθελοντισμό", ανέφερε. Μαζί με την ιατρό τις αιμοληψίες διενεργούσαν και οι νοσηλεύτριες της υπηρεσίας Ελενα Χρονοπούλου και Αντωνία Σταματάκου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων ο πρόεδρός του Κώστας Μαστραγγελόπουλος επεσήμανε ότι παράλληλα με τις αιμοληψίες φρόντισαν να γίνουν διάφορες δραστηριότητες, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών. "Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά ότι η αιμοδοσία είναι μια στιγμή χαράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο", είπε χαρακτηριστικά. 

Η Ιωάννα Χατζή μέλος του συλλόγου μιλώντας για το σκοπό της δημιουργίας της "Σταγόνας της ζωής", το Μάρτιο του 2018, τόνισε ότι είναι ένας τρόπος "να δείξουμε στα παιδιά μας, που είναι οι αυριανοί πολίτες, την έμπρακτη προσφορά και συνεισφορά στο συνάνθρωπο και πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις αίμα, που είναι η υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης".    

Στην προσπάθεια συνέδραμε και η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας κάνοντας προβολές ταινιών μικρού μήκους για τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης, όσο οι γονείς τους έδιναν αίμα, οι μικροί μπορούσαν να ζωγραφίσουν, να παίξουν πινγκ – πονγκ ή σκάκι, ενώ υπήρχε και μπουφές.

Ν.Κ.