Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 08:12

Δυναμική συμμετοχή της Μεσσηνίας στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Δυναμική συμμετοχή της Μεσσηνίας στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

 

 

Τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών οργανώνουν το Ελεύθερο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και πανεπιστήμια για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου υπήρξε η ενημέρωση πώς τα σχολεία του νομού θα έχουν δυναμική συμμετοχή και ότι οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος σημείωσε ότι έχουμε δημιουργήσει εξαιρετική παράδοση στη Ρομποτική στη Μεσσηνία και πως οι καθηγητές κάνουν εξαιρετική δουλειά. Παρατήρησε ότι στηρίζουν τις νέες τεχνολογίες για το καλό των παιδιών μας.

Η σχολική σύμβουλος Γεωργία Σπάλλα επεσήμανε ότι η Πληροφορική είναι η ατμομηχανή της Ρομποτικής, αλλά παρατήρησε πως καθηγητές καλλιτεχνικών και φιλόλογοι μπορούν να προσθέσουν μια ιδέα.

Ο Τάσος Κλείσας, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και μέλος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, εξήγησε ότι με το λογισμικό του ανοιχτού κώδικα μπορείς να τροποποιήσεις και να αλλάξεις, μπορείς να κτίσεις και να φτιάξεις πιο πολύπλοκα και πιο προχωρημένα προγράμματα. Ενημέρωσε πως με το διαγωνισμό αυτό μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά να εξοικειωθούν με το ελεύθερο λογισμικό, να φτιάξουν κατασκευές με πρακτικό αποτέλεσμα.

Ο Γρηγόρης Τσώνης, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και μέλος του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας, παρατήρησε ότι η τεχνολογία είναι ανοιχτή και μπορούν να την ενσωματώσουν περισσότερα σχολεία με μικρό κόστος. Ανέφερε, επίσης, πως το Κέντρο Ρομποτικής στην Καλαμάτα έχει έντονο παρελθόν και θα πάμε ένα βήμα παραπέρα.


NEWSLETTER