Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 20:49

Γάλλοι μαθητές στο Γυμνάσιο Παραλίας

Γράφτηκε από την
Γάλλοι μαθητές στο Γυμνάσιο Παραλίας

Δεκαπέντε Γάλλους μαθητές και δυο καθηγήτριες από το Collège Julie-Victoire Daubié του Bains-Les-Bains της Γαλλίας υποδέχτηκε το Γυμνάσιο Παραλίας από τις 13 έως τις 20 Μαΐου.

Η επίσκεψη τους έγινε στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής etwinning με τίτλο «French and greek pupils, European citizens» που εκπονήθηκε από τις Κωνσταντοπούλου Καλλιρρόη και Σταματοπούλου Μαρία, φιλολόγους του σχολείου. Οι Γάλλοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών της Β΄ Γυμνασίου οι οποίοι αντίστοιχα είχαν ταξιδέψει και φιλοξενηθεί τον Μάρτιο στη Γαλλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου να αναπτύξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι Αθήτσος Απόλλων, Δημητρούλια Μαριρέν, Κανελλοπούλου Πανσένια, Κατσαρέας Μιχάλης, Κουρέτας Μιχαήλ Άγγελος, Κωστόπουλος Πάνος, Μανωλάκης Περικλής, Μαρισέλ Ξάνθη, Σκουρτσίδης Κανέλλος, Τσαβδάρη Νεφέλη, Τσαϊρη Φιλαρέτη, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Χαϊδός Ακύλας, Χρήστου Ράνια, Χρυσομάλλη Αιμιλία.

Οι Γάλλοι μαθητές επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Παραλίας και εργάστηκαν σε μικτές ομάδες με τους Έλληνες μαθητές. Επισκέφθηκαν στη σχολή μουσικής του Γ. Σκλήκα Hakuna Matata, όπου τραγούδησαν ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά τραγούδια, τη σχολή χορού Απόλλων και Άρτεμις, όπου χόρεψαν με την καθοδήγηση της Αμαλίας και Κατερίνας Αγγελοπούλου. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ανθίζω ανακυκλώνοντας», που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ραβάνη Ιωάννα και Αργυροηλιόπουλο Γιώργο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της 8ης Ανθοκομικής Έκθεσης, και στο πρόγραμμα «Ταυτότητες», που πραγματοποιήθηκε από τις αρχαιολόγους Τζαμουράνη Κατερίνα και Τσουλάκου Μαίρη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Γνώρισαν την πόλη της Καλαμάτας, παίζοντας με την εφαρμογή Action Bound. Την Παρασκευή 17 Μαΐου, ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία από τον αρχαιολόγο κ. Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο.

Την Κυριακή 19 Μαΐου οργανώθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτυ στον χώρο του σχολείου για τους μαθητές και τους γονείς τους με τη συμμετοχή της σχολής χορού Απόλλων και Άρτεμις. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι μαθητές φύτεψαν μια ελιά στο προαύλιο του σχολείου.

Οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί και των δύο χωρών μπόρεσαν, μέσω του προγράμματος, να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και να νιώσουν πραγματικά Ευρωπαίοι Πολίτες.


NEWSLETTER