Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 08:26

Υποσχέσεις για μείωση ρύπανσης πυρηνελαιουργείου στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

 

Σε λύση που θα μειώσει τη ρύπανση από το πυρηνελαιουργείο της μονάδας στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, θα προχωρήσει η εταιρεία “Οικοενέργεια”, όπως ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης της Παναγιώτης Χατζέλης το δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο.

Η ενημέρωση - δέσμευση αυτή έγινε σε πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών.

Χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος είπε ότι ο κ. Χατζέλης τον ενημέρωσε πως “έχει προχωρήσει σε αγορά γης, 30 - 40 στρ. δυτικά της ΒΙΠΕ, όπου προβλέπεται να διανοιχθεί τάφρος βάθους 1,80 μ. με γεωύφασμα, όπου θα τοποθετείται το νερό μετά την επεξεργασία του πυρήνα. Εκεί θα εξατμίζεται και αυτό που θα μένει, ενδέχεται να χρησιμοποιείται και για άρδευση”.

Ο κ. Σταθόπουλος παρατήρησε πως “η επεξεργασία του ελαιοπυρήνα στο πυρηνελαιουργείο θα σταματάει το αργότερο το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και θα υπάρχει μείωση κατά 60% των ρύπων και των υδρατμών που θα βγαίνουν από το πυρηνελαιουργείο. Ακόμα όταν κατεβαίνει χαμηλά το νέφος, το πυρηνελαιουργείο θα σταματάει τη λειτουργία του”.

Για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων δεσμεύσεων ο δήμαρχος είπε ότι “δεν μπορεί να μας εμπαίζει. Αν δεν υλοποιηθεί, θα βγουν τα μαχαίρια, δεν μπορεί να ανέχεται άλλο ο κόσμος”. Τέλος, εκτίμησε πως “θα αναγκαστούν και οι άλλοι να σύρουν το χορό, να ακολουθήσουν”.

Γ.Σ.