Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 07:52

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Ανέσυραν σιδερένια κατασκευή από τον προλιμένα της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ανέσυρε την Κυριακή από το βυθό στον προλιμένα Καλαμάτας τον σιδερένιο σκελετό καμπίνας (αλλαξιέρα) που είχε παρασυρθεί σε θεομηνία.

Ο σκουριασμένος μεταλλικός σκελετός βρισκόταν στον πυθμένα σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή (στο ύψος της Alpha Bank ) τουλάχιστον από το πέρασμα του κυκλώνα "Ζορμπά", πέρυσι το Σεπτέμβριο. Η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ότι κολυμβητές παραπονέθηκαν γιατί χτύπησαν πάνω του και τραυμάτισαν τα πόδια τους, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Μεσσηνίας "Ο Αρίων", διέθεσαν τον εξοπλισμό τους και απομάκρυναν το σιδερένιο αντικείμενο. Με την ευκαιρία μάλιστα ανέσυραν στο λιμενοβραχίονα, στο γνωστό "χιλιόμετρο", και ένα πεταμένο στη θάλασσα καρότσι σούπερ μάρκετ, καθώς και ένα μεταλλικό τραπέζι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να απομακρυνθεί από το βυθό με ασφάλεια ο σιδερένιος σκελετός κινητοποιήθηκαν 5 μέλη της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και 2 μέλη του “Αρίονα”, τα δύο πλωτά, της εθελοντικής ομάδας και του συλλόγου, καθώς και 2 αυτοκίνητα της ΟΑΚ, που επιχείρησαν με μεγάλη προσοχή. Αρχικά, για να βγάλουν από τη θάλασσα τη μεταλλική κατασκευή και στη συνέχεια -και αφού υπήρξε προσυνεννόηση από την προηγούμενη ημέρα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας-, για να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο κοντά στο δρόμο, ώστε να την πάρει φορτηγό του δήμου τη Δευτέρα.

Ν.Κ.