Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 10:49

Περιβαλλοντική εκδήλωση την Κυριακή για την ανάδειξη του ποταμού Αρι

Γράφτηκε από την
Περιβαλλοντική εκδήλωση την Κυριακή για την ανάδειξη του ποταμού Αρι

 

Περιβαλλοντική εκδήλωση για την ανάδειξη και προστασία του ποταμού Αρι πραγματοποιείται και φέτος, μεθαύριο Κυριακή, από τις 10.30 το πρωί, στον ποταμό, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασπροχώματος, Ακοβίτικων, Δυτικής Παραλίας “Ποσειδών”, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τις Κοινότητες Ασπροχώματος και Καλαμάτας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας:

Η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη παρατήρησε ότι “ο Αρις είναι ένα ποτάμι που συνδυάζει πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές για το δήμο”. Κι επεσήμανε πως “στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν ολοκληρωμένο χώρο αναψυχής στην περιοχή”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ποσειδών” Δημήτρης Τσίχλης είπε ότι “ο Αρις είναι ένα ζωντανό ποτάμι με ψάρια και χέλια, παρά τις ανθρωπογενείς άσχημες δραστηριότητες”. Παρατήρησε πως είναι πλεύσιμο ποτάμι και ανέφερε ότι η Κωπηλατική Ομοσπονδία έχει εκφράσει την άποψη πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο για κωπηλατικές δράσεις χειμώνα - καλοκαίρι.

Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Δημήτρης Τσαλίκης επεσήμανε ότι η κοινότητα στηρίζει την προσπάθεια η περιοχή να γίνει χώρος αναψυχής όλο το χρόνο, ενώ είναι δίπλα σε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θάλασσας. Ιππική επίδειξη, ιππασία και βόλτα με άμαξα. Παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων. Σκυταλοδρομίες παραπλεύρως του ποταμού. Βόλτες με ποδήλατα. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού, προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσα από έκθεση φωτογραφίας.

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους.


NEWSLETTER