Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 15:50

Ομιλία Χαλβατσιώτη για τον διαβήτη στο Δώριο

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χαλβατσιώτη για τον διαβήτη στο Δώριο

Ομιλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δωρίου για το μεγάλο πρόβλημα του διαβήτη, έδωσε την Κυριακή ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ο διαβήτης σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει προτείνει μέσα αντιμετώπισής του σαν να πρόκειται για ένα μεταδιδόμενο νόσημα. Η συχνότητά του παγκοσμίως παρουσιάζει μια γεωμετρικού τύπου αύξηση, και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τόσο για την πρόληψή του όσο και για την αποφυγή των μακροχρόνιων επιπλοκών που τον επιβαρύνουν. Τα νοσήματα του καρδιαγγειακού αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου των διαβητικών και θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη φροντίδα για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Είναι γνωστό όμως ότι για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη υπάρχει πλέον μια πλειάδα σκευασμάτων που με την παράλληλη υιοθέτηση των σωστών διατροφικών προτύπων και προγραμμάτων αυξημένης φυσικής δραστηριότητας οδηγούν στην επίτευξη της ευγλυκαιμίας. Επίσης η πρόοδος στις επιστήμες μαζί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οδηγούν στη γρήγορη κατάκτηση της νέας γνώσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης ανέλαβε ο γενικός ιατρός Γεώργιος Πανομήτρος. Κατά την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.


NEWSLETTER