Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 08:56

Ανακοινώσεις Μπέζου για προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ανακοινώσεις Μπέζου για προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας

Καλά νέα για τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και για τον εξοπλισμό και τις υποδομές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Στην ενημέρωσή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσε τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παθολόγου - ογκολόγου, ψυχίατρου, διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεύτερου ορθοπαιδικού γιατρού.

Ακόμα, ο διοικητής αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας, Μελιγαλά, Αγίου Νικολάου και το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Αναλυτικά, ο Γ. Μπέζος ενημέρωσε για τα εξής:

 

Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

1) Το αμέσως επόμενο διάστημα προσλαμβάνονται: Παθολόγος -ογκολόγος, ψυχίατρος, διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). 2) Βρίσκονται σε αξιολόγηση άλλες 8 θέσεις γιατρών για το ΤΕΠ. 3) Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για άλλες 5 θέσεις: Ωτορινολαρυγγολογίας, νεφρολογίας. Ακτινοδιαγνωστικής, ιατρικής βιοπαθολογίας, παιδιατρικής. 4) Εγκρίθηκε σήμερα η πρόσληψη 5 επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων: Καρδιολογία, οφθαλμολογία, ακτινοδιαγνωστική, φυσίατρος, παθολογοανατομία.

Εξοπλισμός-Υποδομές

1) Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το έργο της εγκατάστασης του σωληνωτού ταχυδρομείου, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ. 2) Στο επόμενο διάστημα, κάνοντας χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής, θα υπάρξει η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τους εξετάσεων στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή στο κινητό τους. 3) Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την προμήθεια νέου συγκροτήματος μηχανημάτων κεντρικής αποστείρωσης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, μέσω της σύμβασης της χώρας μας με την εταιρεία Siemens. 4) Στο τέλος του μήνα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 143.600 ευρώ, που περιλαμβάνει: Ψηφιακή σχισμοειδή λυχνία τεμάχια 2. Οφθαλμολογικό υπέρηχο Α+Β, τμχ 1. Υπέρηχο αναισθησιολογικού, τμχ 1. Οδοντιατρικό ακτινολογικό, τμχ 1. Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών- μεταφοράς ασθενών, τμχ 4. Αναπνευστήρες μεταφοράς ασθενών, τμχ 4. Καρδιογράφο, τμχ 8. 5) Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ή φθαρμένων θυρών των κλινικών - τμημάτων με σύγχρονες προδιαγραφές μέσω δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ, ποσού 70.000 ευρώ. 6) Ξεκινά στο τέλος του μήνα η αναδιαμόρφωση του ακτινολογικού τμήματος μέσω της δωρεάς του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. 7) Εχει υποβληθεί η αίτηση για την έγκριση λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου και ήδη αξιολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. 8) Υποβλήθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας η αίτηση για την χορήγηση άδειας σύνδεσης φωτοβολταϊκού συστήματος από αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό στο δίκτυο μέσης τάσης (net metering). Τις επόμενες ημέρες υποβάλλεται και η πρόταση στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση του έργου. Για την θετική εξέλιξη του έργου θέλω να ευχαριστήσω τον συμπατριώτη μας υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

 

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

1) Εγινε πρόσληψη ενός δεύτερου ορθοπαιδικού γιατρού που θα αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες. 2) Εχουν ήδη προκηρυχθεί 7 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων: Αναισθησιολογίας, χειρουργικής, αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας ή παθολογίας, νεφρολογίας, παιδιατρικής, παθολογίας, οφθαλμολογίας.

 

Εξοπλισμός - Υποδομές

1) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ποσού των 125.000 ευρώ για τις παρακάτω παρεμβάσεις: α. Κατασκευή υγρομόνωσης στην ταράτσα του κτηρίου. β. Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας ηλιοθερμικού πεδίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και εξοικονόμησης κατά 30% της δαπάνης πετρελαίου. γ. Επιδιόρθωση εξωτερικών επιχρισμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου σε μεγάλη έκταση και εξωτερικό βάψιμο. δ. Προμήθεια ενός πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας πρέσας σιδερώματος. Τέλη Ιουνίου δημοσιεύεται ο διαγωνισμός. 2) Βρίσκεται σε αξιολόγηση ο διαγωνισμός προμήθεια νέου εξοπλισμού, προϋπολογισμού 146.000 ευρώ. Ειδικότερα: Λαπαροσκοπικό συγκρότημα (γενικής χειρουργικής χρήσης), τεμάχιο 1. Πλήρη αναισθησιολογικά συγκροτήματα, τεμάχια 2.

 

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

1) Συνεχίζεται η παράδοση του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. Ειδικότερα παραδίδονται: Στις 12/6 ο καρδιολογικός υπέρηχος. Στις 14/6 ο ψηφιοποιητής. Μέχρι τέλος του μήνα το ψηφιακό ακτινολογικό. 2) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας του ποσού των 157.000 ευρώ για τις παρακάτω παρεμβάσεις: 3) Ολική αντικατάσταση της υγρομόνωσης της στέγης και αποκατάσταση κτιριακών αστοχιών. 4) Προμήθεια εξοπλισμού ψύξης - θέρμανσης και αποκατάστασης καλής λειτουργίας του κλιματισμού και των ΖΝΧ του κτηρίου.

 

ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας του ποσού των 150.000 ευρώ για τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Α) Κτηριακά - Αποκατάσταση δομικών αστοχιών: Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά & εσωτερικά των κτηρίων. Αντικατάσταση του φθαρμένου δαπέδου. Τοποθέτηση ανακλινομενης τέντας στο κεντρικό χώρο. Αντικατάσταση των υδραυλικών εξαρτημάτων. Αναβάθμιση του εσωτερικού φωτισμού με φωτισμό LED. Αντικατάσταση καμινάδων λεβήτων. Δημιουργία σταθερής πρόσβασης στη στέγη. Β) Ηλεκτρομηχανολογικά: Λειτουργία της πισίνας φυσιοθεραπείας. Κλιματισμός κτηρίου. Κλιματισμός κτηρίου Ψυχαργώς. Γ) Εξοπλισμός Φυσιοθεραπείας.

 

Κέντρο Υγείας Μελιγαλά

Ολοκληρώθηκαν οι κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις των 45.000 ευρώ και μέχρι τα τέλη Ιουνίου ξεκινάει και ο εσωτερικός-εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτηρίου.

 

Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύεται από εβδομάδα ο διαγωνισμός για την προμήθεια των παρακάτω συνολικού ποσού 40.000 ευρώ: Κλιματιστικές μονάδες, ηλιακοί θερμοσίφωνες, αυτοματισμός λειτουργίας ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, ψυγείο, στρώματα κλινών, εξοπλισμός Η/Υ (UPS, H/Y κ.λπ.).


NEWSLETTER