Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 07:54

Μεγάλη έκθεση αγροτικών εφοδίων στα Φιλιατρά

 

 

Η 1η «Filiatra Agro Vision 2019», μια μεγάλη έκθεση αγροτικών εφοδίων και προϊόντων σχετικών με τον αγροτικό τομέα, διοργανώνεται στα Φιλιατρά 5-8 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 30 εκθέτες μεγάλων επιχειρήσεων και επωνυμιών από τον ελληνικό χώρο και το εξωτερικό θα βρεθούν στην καρδιά του αγροτικού τομέα της Τριφυλίας και όλης της Μεσσηνίας, τα Φιλιατρά, για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου της πόλης και διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών μαζί με τους: Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξει και τις πύλες της για το κοινό. Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες ομιλίες και ειδικό αφιέρωμα στο ελαιόλαδο και τη γευσιγνωσία

Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση των αγροτών όλης της Τριφυλίας πρωτίστως, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, με μια αγροτική έκθεση στην περιοχή των Φιλιατρών τα οποία βρίσκονται στην καρδιά της Τριφυλίας, όπου η αγροτική παραγωγή των θερμοκηπιακών και μη προϊόντων είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Το γενικό όραμα της έκθεσης είναι να καθιερωθεί ως θεσμός όπου κάθε χρόνο πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα θα επισκέπτεται την περιοχή των Φιλιατρών, συνδυάζοντας την ενημέρωσή του γύρω από τα αγροτικά θέματα τεχνολογίας, με τις διακοπές τους στην περιοχή των Φιλιατρών και της Τριφυλίας γενικότερα.

Η έκθεση «Filiatra Agro Vision» στοχεύει να γίνει ένας θεσμός με διάρκεια στο χρόνο και με πλάνο να αποφέρει έσοδα από τους επισκέπτες είτε στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών καθαυτό είτε στις υπόλοιπες επιχειρήσεις των Φιλιατρών και της Τριφυλίας, μέσα από τις έμμεσες εμπορικές ανάγκες των επισκεπτών (διαμονή - φαγητό - καφές - αναψυχή - τοπικά προϊόντα - αναμνηστικά δώρα κλπ).

Μέσα από την έκθεση τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους και να απευθυνθούν σε νέες αγορές. Επίσης στόχος είναι η διαφήμιση της πόλης των Φιλιατρών να κάνει την πόλη πιο γνωστή και να προσελκύει νέους επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι:

- Ομιλία με θέμα την τεχνολογία τροφίμων. Το αντικείμενο έρευνας και μελέτης της επιστήμης αυτής είναι η επεξεργασία και ο ποιοτικός έλεγχος των τροφίμων, δηλαδή η μελέτη της συντήρησης, συσκευασίας, μεταφοράς και διακίνησης με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους, καθώς και με τη διερεύνηση τρόπων και μεθόδων παραγωγής νέων ειδών τροφίμων.

- Ομιλία με θέμα την υδροπονία: Οι υδροπονικές καλλιέργειες αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη προοπτική εξέλιξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κυρίως, για την αύξηση και τη βελτίωση της παραγωγής, την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος με περιορισμό των χημικών αποβλήτων.

Κ.Μπ.