Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 08:44

Μεσσηνία: Προετοιμασίες για την 1η Filiatra Agro Vision Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων

Γράφτηκε από τον

 

Η 1η Filiatra Agro Vision Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων πραγματοποιείται στα Φιλιατρά, 5 με 8 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών να φέρει κόσμο στην περιοχή, να την προβάλει και να την αναδείξει και κυρίως να ενημερώσει τους αγρότες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ιωάννα Δημητρακοπούλου, από την οργανωτική ομάδα Agro Vision, παρατήρησε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών είναι δραστήριος σύλλογος που αποτελείται από οραματιστές και ρομαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την περιοχή. Ανέφερε ότι “είμαστε αγροτική περιοχή, 2η θερμοκηπιακή περιοχή σ’ όλη την Ελλάδα” και σημείωσε: “Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση των αγροτών της Τριφυλίας, της Μεσσηνίας και άλλων περιοχών σε νέα σύγχρονα μηχανήματα φιλικά για το περιβάλλον, που θα βοηθήσουν τον αγρότη. Να προσελκύσουμε κόσμο από άλλες περιοχές, να έρθουν στην πόλη και την Τριφυλία. Η προσπάθεια στοχεύει να κάνει θεσμό αυτή την έκθεση”. Ακόμα, πληροφόρησε ότι ενημερώθηκε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και έδωσε στους οργανωτές τα πρώτα βήματα.

Ο Λεωνίδας Ράλλης, μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, επεσήμανε ότι στόχος είναι “να μπορέσουμε να φέρουμε λίγο κόσμο, να προβάλουμε, να βοηθήσουμε στην εξωστρέφεια”. Και σημείωσε πως “καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο, 37 εκθέτες με τις μεγαλύτερες εταιρείες από το χώρο”, αναφέροντας ονομαστικά τους εκθέτες, που πίστεψαν και συμμετέχουν στην έκθεση.

Ο Θανάσης Καππής, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, ανέφερε πως “πετύχαμε το ακατόρθωτο με τους χορηγούς”. Δήλωσε ότι “στοχεύουμε να αναδείξουμε τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας” και κάλεσε τον κόσμο της Μεσσηνίας να επισκεφθεί την έκθεση.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, δικηγόρος του Εμπορικού Συλλόγου, είπε ότι “λίγοι ρομαντικοί από τα Φιλιατρά αποφάσισαν να κάνουν κάτι που είχε επιτυχές αποτέλεσμα”. Παρατήρησε πως “είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον”, ενημερώνοντας ότι θέλουν και άλλες εταιρείες να συμμετάσχουν στην έκθεση. Τέλος, ευχήθηκε να έχει συνέχεια για τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και για την Ελλάδα, ενώ εκτίμησε ότι “μπορεί να έχει αποτέλεσμα στον αγροτικό χώρο”.

Στην έκθεση θα οργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους αγρότες με τη συμμετοχή του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρου Φουντά, του Αντ. Παρασκευόπουλου και άλλων αρμοδίων στελεχών του αγροτικού χώρου.

Γ.Σ.