Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:56

“Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης για τη Μεσσηνία” από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Γράφτηκε από την
“Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης για τη Μεσσηνία” από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Με την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία  – Στρατηγική για τον πολιτισμό” ολοκληρώνει τις δράσεις του για το 2018 το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ., στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort” στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Σκοπός της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι να παρουσιαστεί από τους φορείς και τα ιδρύματα της περιοχής η υφιστάμενη κατάσταση του πολιτισμού στη Μεσσηνία. Παράλληλα, μέσα από σχετική συζήτηση θα αναδειχθούν τυχόν προβλήματα και ζητήματα και θα διατυπωθούν προτάσεις για το μέλλον, με στόχο την περαιτέρω συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα συζητήσουν με το κοινό ο επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, ο πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κλειστές συναντήσεις εργασίας μεταξύ προσκεκλημένων φορέων και ιδρυμάτων, προκειμένου να καταγραφούν οι υφιστάμενες προκλήσεις και ανάγκες σχετικά με την ανάπτυξη της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας, καθώς επίσης θα προσδιοριστούν και θα ιεραρχηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, με σκοπό να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την πολιτιστική ανάπτυξη στη Μεσσηνία.


NEWSLETTER