Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 08:43

Σενάρια για λειτουργία υδατοδρομίου το καλοκαίρι στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Σενάρια για λειτουργία υδατοδρομίου το καλοκαίρι στην Καλαμάτα

 

Το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας είναι ανάμεσα στα 30 που θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2020 αν δεν βάλει πάλι την ουρά του ο δαίμων της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα υδροπλάνα θα ξεκινήσουν να πετάνε από την Κέρκυρα, καθώς αν ολοκληρωθεί το δίκτυο των 8 υδατοδρομίων που ετοιμάζεται στο Ιόνιο, αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης, λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να λειτουργούν τα εξής υδατοδρόμια, τα οποία θα ανήκουν στα λιμενικά ταμεία:

Αιγαίο: 8 υδατοδρόμια σε Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό.

Ιόνιο: 5+3 σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Μεγανήσι και σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα.

Εύβοια: Κύμη, Κάρυστος, Αιδηψός, Χαλκίδα.

Σποράδες: Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος, Βόλος.

Λουτράκι, Πάτμος, Τήνος, Ελευσίνα, Αμφιλοχία, Σητεία, Καλαμάτα, Καμένα Βούρλα, Βόλος.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου 30 υδατοδρόμια που θα έχουν κατασκευαστεί και θα είναι έτοιμα. Την εποχή αυτή οι εταιρείες υδροπλάνων διαμορφώνουν τα business plan και τις μελέτες βιωσιμότητας, ώστε να επιλέξουν σε ποιες περιοχές θα ξεκινήσουν δρομολόγια.

Οι πρώτοι που εδώ και καιρό επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν είναι η Hellenic Seaplanes και η Ελληνικά Υδατοδρόμια που ήδη έχει την άδεια λειτουργίας για υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα. Ωστόσο, εφόσον ανοίξει η αγορά ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και η καναδική HarbourAir, η TransMalvidian της Blackrock, ο Ελληνομεξικανός Ρικάρντο Φαρία Νικολόπουλος, αλλά και ο Αντρέας Καροτσιέρης της Airwaves.


NEWSLETTER