Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 09:04

Καλαμάτα: Στροφή του “Elite City Resort” στην αγορά του εξωτερικού

Γράφτηκε από τον

 

Για τη νέα σελίδα του ξενοδοχείου "Elite City Resort", τη στροφή προς τη διεθνή αγορά, την προσπάθεια επιμήκυνσης της σεζόν και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μίλησαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης της μονάδας Νικήτας Κάρτσωνας, ο γενικός διευθυντής Chnaris Hotel Management Ζαχαρίας Χνάρης και ο δρ. Δημήτρης Καμπούρης.

 

Ρεπορτάζ Θανάσης Λαγός

 

Η εταιρεία Chnaris Hotel Management αναλαμβάνει τη διαχείριση του "Elite City Resort", νέος διευθυντής ανέλαβε ο Καλαματιανός Παναγιώτης Κλείδωνας που εργαζόταν στο "Elounda Beach Hotel", ενώ ο καθηγητής Δημήτρης Καμπούρης ορίστηκε σύμβουλος επιχείρησης. Ο κ. Κάρτσωνας απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι το ξενοδοχείο θα είναι ανοιχτό δώδεκα μήνες το χρόνο, ενώ ο κ. Χνάρης έδωσε έμφαση στις νέες συνεργασίες με πελάτες από τη Γερμανία και την Ιταλία που θα αναβαθμίσουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Ο κ. Χνάρης αποκάλυψε ότι η Chnaris Hotel Management συζητά και με άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσηνίας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Κάρτσωνας είπε: "Νέες εργασίες, νέες ιδέες, νέοι στόχοι, αλλά η ίδια σταθερή αφοσίωση και αγάπη για την πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της. Χωρίς αλλαγή ιδιοκτησίας, αλλά με όραμα που κύρια θα περιέχει την προβολή και ανάπτυξη του τόπου. Αυτός ο τόπος αναμφισβήτητα αξίζει και μπορεί να πετύχει τα καλύτερα στο εγγύς μέλλον τόσο για τους ίδιους τους Καλαματιανούς, όσο για τους επισκέπτες, απέναντι στους οποίους η τοπική κοινωνία έχει χρέος να φροντίζει να φεύγουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις και να επιδιώκουν να επιστρέψουν σύντομα. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης και του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού στον οποίο μπαίνει η εταιρεία, το "Elite City Resort" προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Chnaris από την Κρήτη, προκειμένου να διευρύνει τις πωλήσεις της αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η εταιρεία και το know-how που έχει στην οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων. Εχουμε απώτερο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε οι επισκέπτες που τιμούν το ξενοδοχείο και την περιοχή μας να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συνεργασία έχει διευρυνθεί περισσότερο και με τη συμμετοχή του επιστημονικού συνεργάτη του κ. Καμπούρη ως συμβούλου της επιχείρησης. Προχωράμε και με το το νέο διευθυντή που ανέλαβε την προσπάθεια για να πάμε το ξενοδοχείο στο επόμενο επίπεδο, τον Καλαματιανό Παναγιώτη Κλείδωνα, ο οποίος έρχεται από το Εlounda Βeach και έχει 20 χρόνια ενεργούς παρουσίας στον ξενοδοχειακό χώρο. Τον καλωσορίζουμε και ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει και αυτός να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες που θα τιμήσουν".

Στη συνέχεια ο Ζαχαρίας Χνάρης παρουσίασε τους στόχους της συνεργασίας: "Η εταιρεία Chnaris Hotel Management, Development & Consulting λειτουργεί από το 2006, είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που κάνουμε διαχείριση ξενοδοχείων και ό,τι περικλείει αυτό. Εχουμε την καινοτομία να κάνουμε συνολικά τις υπηρεσίες στο ξενοδοχείο και μεμονωμένα. Εδώ ήρθαμε για να προσφέρουμε υπηρεσίες σε αυτό το ξενοδοχείο, το οποίο έχει το όνομά του. Θέλουμε να το μεγαλώσουμε το όνομα και να το κάνουμε ακόμα πιο τρανό στην αγορά. Θέλουμε να φέρουμε στη Μεσσηνία νέες συνεργασίες. Σε πρώτη φάση θα έρθουν γραφεία εξαιτίας μου εδώ στην περιοχή. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσουμε την ποιότητα του ξενοδοχείου που ήδη είναι καλή και τελικώς θα μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη".

Ο κ. Χνάρης είπε ότι η συνεργασία θα βασιστεί σε στελέχη από την Καλαμάτα: "Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην εταιρεία μου όλοι οι μάνατζερ στα ξενοδοχεία που διαχειρίζομαι είναι από την Καλαμάτα. Είναι η Γιάννα Μιχοπούλου. Επίσης ο κ. Κλείδωνας που γνωρίζω πολλά έτη από την Κρήτη. Είναι σημαίνον στέλεχος στον τουρισμό, έρχεται από πεντάστερο ξενοδοχείο, το Εlounda Βeach. Ολοι γνωρίζετε ποιο είναι το Εlounda Βeach. Οπως βλέπετε στηρίζουμε την Καλαμάτα. Στην πρώτη κουβέντα που είχα με τους προϊσταμένους του ξενοδοχείου τους είπα ότι θέλω να μας βοηθήσετε σε αυτό το έργο που αναλαμβάνουμε. Εμείς θέλουμε την υποστήριξη των Καλαματιανών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των φορέων και όλων. Εχω έρθει σε επαφή και με φορείς εδώ στην περιοχή και με τον κ. Καραλή έχω μιλήσει για να δούμε πώς θα βοηθήσουμε γενικότερα τον τουρισμό στη Μεσσηνία".

Ο δρ. Δημήτρης Καμπούρης μίλησε για τη συνεργασία του με το "Εlite City Resort": "Η δική μου αρμοδιότητα, αν θέλετε η δική μου αποστολή, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ανέφερε ο κ. Κάρτσωνας είναι η σύνταξη ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των επιδόσεων της ξενοδοχειακής μονάδας. Στο νέο ξενοδοχειακό περιβάλλον, στο νέο περιβάλλον γενικά των επιχειρήσεων στη μεταμνημονιακή εποχή, στο οποίο ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό άξονα της πολιτικής και της ανάπτυξης της χώρας, η επιχείρηση "Elite City Resort" έβαλε πλέον νέες βάσεις και νέες αρχές. Την συγχαίρω για αυτό, όχι γιατί επέλεξε εμάς προσωπικά με τον κ. Χνάρη, αλλά γιατί συνειδητοποίησε ότι πρέπει τώρα να αλλάξουμε πολιτική, να αλλάξουμε στρατηγική. Σε αυτή την προσαρμογή συνυπάρχουν η λειτουργική αναδιοργάνωση, η αύξηση του μεριδίου και των επιδόσεων των πωλήσεων και η ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχειακών μονάδων".

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και το στέλεχος της Chnaris Γιάννης Γιαννέλος, ο οποίος είναι ξάδελφος του κ. Κάρτσωνα και ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χνάρη, είναι ο... κουμπάρος στο γάμο μεταξύ των δύο εταιρειών.

 

* Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά Γ. Γιαννέλος, Ζ. Χνάρης, Ν. Κάρτσωνας, Π. Κλείδωνας και Δ. Καμπούρης.