Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 08:33

Κυκλικοί κόμβοι, 62 θέσεις πάρκινγκ και ποδηλατόδρομος στο Πεταλίδι - Καλαμάκι

Γράφτηκε από τον

 

Κυκλικούς κόμβους στην είσοδο κι έξοδο Πεταλιδίου, 62 θέσεις στάθμευσης, υπόγεια διάβαση και ποδηλατόδρομο στη διαδρομή Πεταλίδι - Καλαμάκι, προβλέπει η τροποποίηση της μελέτης στο έργο βελτίωσης του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι.

Για την τροποποίηση πρόκειται να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Μεσσήνης, η τροποποίηση της μελέτης περιλαμβάνει: Τη δημιουργία κυκλικών κόμβων, αντί τετρασκελών που προβλέπονταν αρχικά, στην είσοδο Πεταλιδίου (δίπλα στο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού) και στην έξοδο (στο παλιό κάμπινγκ "Sun Beach"). Την κατασκευή 62 θέσεων στάθμευσης και τη δημιουργία υπόγειας διάβασης στο ύψος του "Sun Beach", για την ασφαλή πρόσβαση του κόσμου στην παραλία της περιοχής (στην έξοδο της παράκαμψης Πεταλιδίου). Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου στη διαδρομή Καλαμάκι - Πεταλίδι, μπροστά από το ξενοδοχείο "Sun Rise"), σε υφιστάμενο παράδρομο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο βελτίωσης στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, είναι προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ. Ξεκίνησε να χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και συνεχίζει από το νέο ΕΣΠΑ. Προβλέπει τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου με παράκαμψη Τζάνε, Πεταλιδίου και Καλαμακίου.

Γ.Σ.