Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 10:18

Έρχονται κυβερνητικές ανακοινώσεις για Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Έρχονται κυβερνητικές ανακοινώσεις για Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Μεθώνη

Την ένταξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και των αντιπλημμυρικών έργων του αυτοκινητόδρομου στα όρια του Δήμου Καλαμάτας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, υπάρχουν έντονες διεργασίες στα υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης - Οικονομίας και ο προσανατολισμός είναι η χρηματοδότηση των δύο σημαντικών έργων να προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, που είναι σε προτεραιότητα, θα την αναλάβει η Υπηρεσία Παραχωρήσεων του υπουργείου Υποδομών, είτε ο δρόμος γίνει ως επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του “Μορέα” είτε ως δημόσιο έργο. Και αυτό γιατί για το υπουργείο η σημασία του συγκεκριμένου οδικού άξονα είναι πολύ μεγάλη, στην ουσία αποτελεί επέκταση του αυτοκινητόδρομου στο εσωτερικό της Μεσσηνίας.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το οδικό αυτό τμήμα αναμένεται να τεθεί για ενημέρωση  και διαβούλευση το Σεπτέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα γνωμοδοτήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πηγές του υπουργείου μά ς επεσήμαναν ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η βελτίωση-ανακατασκευή του υφιστάμενου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο θα είναι τετράιχνος, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Και η συνέχεια προς Πύλο και Μεθώνη, σε πρώτη φάση μέχρι το Σουληνάρι, θα είναι όπως ο βελτιωμένος υπό ολοκλήρωση Σουληνάρι - Κορυφάσιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μελέτες και για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και για τα αντιπλημμυρικά έργα του αυτοκινητόδρομου που θα καλύψουν και την περιοχή του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκπονούνται από το “Μορέα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER