Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 10:13

Καλαμάτα: Κατηγορούμενος ο Νίκας για τα τσιγγάνικα αυθαίρετα στην Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Κατηγορούμενος ο Νίκας για τα τσιγγάνικα αυθαίρετα στην Αγία Τριάδα

 

 

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τρία υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο δήμαρχος και τα άλλα τρία πρόσωπα κατηγορούνται γιατί από τον Αύγουστο του 2014 και έπειτα δεν μερίμνησαν για την υλοποίηση της απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να κατεδαφιστούν τα 64 αυθαίρετα κτίσματα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό.

Χθες, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τη νομική υποστήριξη του δημάρχου από τους δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας.

Στη συζήτηση που έγινε, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Σταματόπουλος έκανε λόγο για παλινωδίες της δημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας ότι “το Σεπτέμβριο του 2014, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος έλεγε ότι θα τηρηθεί ο νόμος”. Ανέφερε ότι υπήρξε μεταστροφή των απόψεών του και πως “ο δήμαρχος δεν τήρησε την αταλάντευτη στάση που έπρεπε”.

“Είμαι υπέρ της νομιμότητας”, παρατήρησε ο κ. Σταματόπουλος και εξήγησε ότι “δε λέω να τους πετάξουμε στα σκουπίδια. Ο δήμαρχος, όμως, δήλωνε την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστεί ο νόμος”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάβας είπε ότι “είχαμε προτείνει τη λύση της Μπιρμπίτας” για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας και ανέφερε πως είχαν εξασφαλίσει κάποια λυόμενα. Υπενθύμισε ότι “προσπαθούσαμε να προλάβουμε το χειμώνα. Θέλαμε να απεγκλωβίσουμε τα οικόπεδα των πολιτών για να πάρουν τη γη τους”. Υποστήριξε, πάντως, ότι “αν ο δήμαρχος γκρέμιζε τις παράγκες, θα πήγαινε κατηγορούμενος για διατάραξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων” και δήλωσε πως δε συμφωνεί με τις ρατσιστικές απόψεις του βουλευτή Δαβάκη κατά των τσιγγάνων.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι “ο δήμαρχος δεν ήταν ποτέ της άποψης να διαλύσει χωρίς να υπάρχει λύση”.

Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Νιάρχος είπε ότι “δεν είναι τωρινό το πρόβλημα, αλλά χρόνια ολόκληρα” και παρατήρησε: “Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι μεγάλες. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER