Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 08:56

Δήμος Μεσσήνης: Σύμβαση για το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δήμος Μεσσήνης: Σύμβαση για το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου (βίντεο)

Υπογράφηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Μεσσήνης η σύμβαση για το έργο επισκευής και άρσης της επικινδυνότητας του Δημοτικού Σχολείου στο Πεταλίδι, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 413.709,68 ευρώ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο Παναγιώτης Σκριβάνος, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας του αναδόχου του έργου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν μέσα στη συμβατική προθεσμία των 5 μηνών, έτσι ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι μαθητές του Πεταλιδίου να φοιτήσουν σε ένα γερό και ασφαλές κτήριο.

Ικανοποίηση εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστίες προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση “για το ενδιαφέρον του προς τον δήμο” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή έχει φροντίσει ώστε οι μαθητές του εν λόγω σχολείου να συνεχίσουν τα μαθήματα της φετινής σχολικής χρονιάς σε έναν άλλο χώρο, που διαμορφώθηκε επί τούτου, στις παλιές αποθήκες και ο οποίος -όταν λειτουργήσει εκ νέου το Δημοτικό Σχολείο στο δικό του κτήριο- θα αποδοθεί για πολιτιστικές χρήσεις.

Το έργο προβλέπει, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα δύο κτήρια του σχολείου και ειδικότερα, την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, τη θερμομόνωση, την αντικατάσταση κουφωμάτων, τα επιχρίσματα, τους χρωματισμούς και τη θέρμανση του σχολείου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER