Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 19:16

Με τις περσινές τιμές το πανηγύρι στον Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Με τις περσινές τιμές το πανηγύρι στον Μελιγαλά

Με τιμές ίδιες με τις περυσινές θα γίνει το φετινό παραδοσιακό πανηγύρι στον Μελιγαλά, από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το πανηγύρι, σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση, θα αναπτυχθεί στις περιοχές των οδών Εθνικού Σταδίου, Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο Μπεζεστένι και δεξιά και αριστερά έξω από την κεντρική του είσοδο, ενώ η ζωοπανήγυρις θα λειτουργήσει στον χώρο πίσω από τις εγκαταστάσεις ύδρευσης μέχρι την σιδηροδρομική γραμμή και μέχρι την οδό Αναπαύσεως. Παράλληλα, προβλέπεται και μία άδεια για την λειτουργία λούνα παρκ στον χώρο νοτιοανατολικά των οδών Σιδηροδρομικού Σταθμού και Εθνικού Σταδίου.

Οι θέσεις των εμπόρων, όπως προβλέπει η απόφαση του σώματος, θα έχουν πρόσοψη 4 μέτρα και για να τις εξασφαλίσουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον δήμο μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 2 το μεσημέρι. Η διάθεση των θέσεων θα γίνει με δημόσια κλήρωση, την πιο πάνω ημέρα, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τη θέση του λούνα παρκ θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Το σώμα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, αποδέχθηκε την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής να μείνουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι οι χρεώσεις των θέσεων, “λόγω της οικονομικής κρίσης” όπως επισημάνθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, οι τιμές για τις θέσεις στο φετινό πανηγύρι διαμορφώνονται ως εξής:

α) Για το τμήμα του δρόμου από 7η επαρχιακή οδό προς Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι την διασταύρωση της οδού προς Εθνικό Στάδιο, δεξιά και αριστερά, σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. β) Από διασταύρωση της οδού Εθνικού Σταδίου προς Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι τον χώρο του λούνα παρκ, δεξιά και αριστερά, σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. γ) Από την κεντρική είσοδο του προαυλίου του ναού επί της 7ης επαρχιακής οδού και μέχρι 15 θέσεις -δηλαδή 60 μέτρα της οδού προς Εθνικό Στάδιο, αριστερά και δεξιά-, σε 20 ευρώ το τρέχον μέτρο. Οι υπόλοιπες 15 θέσεις -δηλαδή 60 μέτρα μέχρι την διασταύρωση της οδού προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό, δεξιά και αριστερά-, σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. δ) Στην οδό προς το Εθνικό Στάδιο και από την διασταύρωση της οδού προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό οι πρώτες 10 θέσεις -δηλαδή 40 μέτρα, δεξιά και αριστερά,- σε 20 ευρώ η κάθε μία. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις -δηλαδή 40 μέτρα μέχρι το φυλάκιο της σιδηροδρομικής γραμμής, δεξιά και αριστερά-, σε 15 ευρώ η κάθε μία. ε) Μέσα στο Μπεζεστένι σε 40 ευρώ η κάθε θέση. στ) Εξω από την κεντρική είσοδο του Μπεζεστενίου, δεξιά και αριστερά, σε 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. ζ) Οι θέσεις για τα γαλόπουλα ορίζονται σε 50 ευρώ για κάθε έκθεση ενώ για τα μεμονωμένα ζώα -και μέχρι πέντε- είναι δωρεάν. Στις τιμές αυτές, όπως διευκρινίζεται, επιβάλλεται επιπλέον χαρτόσημο 3% και χαρτόσημο ΟΓΑ 20%.

Παράλληλα με το παραδοσιακό πανηγύρι, ο Δήμος Οιχαλίας θα διοργανώσει έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων για τις επιχειρήσεις της περιοχής, στον χώρο από την αρχή του βόρειου πεζοδρομίου της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού, με πλάτος 17 μέτρα προς βορρά και έως 12 μέτρα προς δυτικά.


NEWSLETTER