Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:04

Καλαμάτα: Μέσα στο Μάρτιο η ψήφιση τροπολογίας για Τζαμουράνη

Γράφτηκε από την

 

Μία ημέρα πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων αρκεί για την παραίτηση των στελεχών των δήμων που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα δημάρχου, προβλέπει η τροπολογία με την οποία θα πάρει το «πράσινο φως» ο γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Για να πάρει τη σειρά για την επιτροπή χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες, και μαζί με το χρόνο συζήτησης και τις άλλες απαραίτητες διαδικασίες μέχρι το ΦΕΚ, το θέμα θα κλείσει προς το τέλος Μαρτίου.

Μέχρι τότε θα είναι σε αγωνία ο Βασ. Τζαμουράνης, ο οποίος παρ’ όλα αυτά βρίσκεται σε οργανωτική φάση για συγκρότηση του συνδυασμού, έχοντας μπροστά του τον αναγκαίο χρόνο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από τους άλλους υποψηφίους που κινούνται δυναμικά με ανακοινώσεις ψηφοδελτίων και προγραμμάτων.

Η παράγραφος 6 του άρθρου 53 του νέου νόμου, που θ’ αντικαταστήσει το άρθρο 14 του Ν. 3852/2010 το οποίο είχε τα αντίστοιχα ασυμβίβαστα προβλέπει τα εξής:

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

«6. Στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010 προστίθεται παρ. 9 ως εξής:

«9. Για την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, το κώλυμα που προβλέπεται στην περίπτ. δ' της παρ. 1, ειδικά ως προς τους προέδρους διοικητικών συμβουλίων, τους διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους των πάσης φύσεως νομικών προσώπων των δήμων στους οποίους υποβάλλουν υποψηφιότητα, καθώς και το κώλυμα της περίπτ. ε' της παρ. 1, ειδικά ως προς τους υπαλλήλους των δήμων και των νομικών προσώπων αυτών που είναι ενταγμένα στο Μητρώο φορέων Γενικής Κυβέρνησης, παύει να υπάρχει, αν τα πρόσωπα στα οποία συντρέχει το κώλυμα παραιτηθούν από τη θέση τους, πριν από την ημέρα της ανακήρυξης των υποψηφίων».

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η παράγραφος ε για τα ασυμβίβαστα που θα αντικατασταθεί αφορά τους εξής:

ε) Υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων που είναι ενταγμένα στο Μητρώο Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης του δημόσιου τομέα, όπως αυτό ισχύει δώδεκα μήνες πριν τη διενέργεια των εκλογών, οι οποίοι άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης ή ανώτερου, μέσα στο δωδεκάμηνο πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, στους δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων εκτείνονταν η αρμοδιότητα των ανωτέρω οργανικών μονάδων. Στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου δεν υπάγονται οι διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ., ενώ εμπίπτουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς και οι Διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας, καθώς και ο υπεύθυνος συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας Κέντρου Υγείας.