Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 07:42

Καλαμάτα: Για “δικαστικό πραξικόπημα” μιλάει ο Αλεξανδρόπουλος μετά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές

Γράφτηκε από την

“Δικαστικό πραξικόπημα” καταγγέλλει ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος, για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές και την προσπάθεια να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας.

Δηλώνει ότι τους “απηγορεύθη παρανόμως το δικαίωμα του εκλέγειν” και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες του ότι θα προχωρήσει “με υπευθυνότητα νηφαλιότητα, αλλά και πάντα ανυποχώρητα υπέρ του ορθού και του δικαίου και ορθό και δίκιο είναι ένα και μόνο”. Ζητεί δε “να γίνει έλεγχος περί της ακυρώσεως των επόμενων δημοτικών εκλογών στο δήμο μας”.

Αναφέρει ότι “έγινε τάχα δίκη επί της αιτήσεώς μας, που ούτε ενημερωθήκαμε εμείς, ούτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας”. Καταγράφει αναλυτικά πως την Πέμπτη 16 Μαΐου “συνεχώς και εγώ και τουλάχιστον 5 με 6 άτομα απο το συνδυασμό μας, ως και ο δικηγόρος μας και το άμεσο περιβάλλον του γραφείου του δικηγόρου, επισκεπτόμαστε ανά τέταρτο περίπου την προϊσταμένη της Γραμματείας του Πρωτοδικείου που είναι δίπλα στο γραφείο της κυρίας προέδρου και της ζητούσαμε να μας ενημερώσει περί του πότε θα γίνει η δίκη. Αυτό άρχισε από τις 10.30 το πρωί και συνεχώς μας έλεγε να μεταβούμε αργότερα”. Και αφού, όπως αναφέρει, μέχρι τις 13.55 δεν είχαν καμία ενημέρωση και απάντηση, τους έδωσαν ένα απλό αντίγραφο απόφασης, “όμως δε μας είπαν ότι έγινε δίκη, ούτε ποτέ δεν μας ενημέρωσαν ουδένα όλων ημών πότε θα γίνει και αν γίνει δίκη”.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος υποστηρίζει πως “η απόφαση γράφει ότι παραστάθηκε στο δικαστήριο ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας Βασίλειος Δημαρέσης και ότι ανέπτυξε τους ισχυρισμούς μας, δηλαδή ότι αγόρευσε και έδωσε και προτάσεις. Προτάσεις επίσημες ποτέ δεν δόθησαν. Ο κ. Δημαρέσης ποτέ δεν παραστάθηκε στο ακροατήριο, ποτέ δεν αγόρευσε στο ακροατήριο, ποτέ δεν τον ενημέρωσαν ότι θα γίνει δίκη και το μόνο που είχε συμβεί ήταν ότι όλα τα έγγραφα προτάσεις και νομολογία τα είχε δώσει ατύπως ανυπόγραφα, ανεπίσημα, από την Τρίτη 14 Μαΐου, μόνο και μόνο προς διευκόλυνση της κυρίας προέδρου για ένα τόσο σοβαρό νομικό θέμα”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι “δυστυχώς βγήκε απόφαση χωρίς να ελέγξουν ούτε την νομολογία, ούτε τις προτάσεις μας, ούτε τον ίδιο το νόμο, βάσει του οποίου αφού είχαμε 41 υποψήφιους στο Δήμο Καλαμάτας αρκούσαν για να είμαστε νόμιμοι για ανακήρυξη του συνδυασμού μας για τις εκλογές”.

Ενημερώνει πως “στα πρακτικά βέβαια αναφέρουν ότι ούτε εμείς παρασταθήκαμε, ούτε ο δικηγόρος μας. Δε λένε βέβαια εκεί ούτε ότι μας κάλεσαν, ούτε καθ' οιονδήποτε άλλο τρόπο μας ειδοποίησαν”.

Κλείνοντας, παρατηρεί ότι “μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο πραγματικός αγώνας με συνέπεια, με αγωνιστικότητα, με αναζήτηση και απάντηση σε όλα τα ερωτήματα των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τους συμπολίτες που έδωσαν το παρών στον δίκαιο ξεκάθαρο αγώνα μας και παραμένουμε πάντα αγωνισταί”.