Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 08:47

Ποιοι προηγούνται στη σταυροδοσία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ποιοι προηγούνται στη σταυροδοσία στην Καλαμάτα

 

Μόνο ανεπίσημες πληροφορίες και όχι επίσημα στοιχεία από το Πρωτοδικείο υπάρχουν για την σταυροδοσία στο Δήμο Καλαμάτας.

Από το συνδυασμό του Θανάση Βασιλόπουλου “Δημιουργική Πρωτοβουλία” με καταμέτρηση από στελέχη του συνδυασμού σε 135 από τα 143 εκλογικά τμήματα της Καλαμάτας, φέρεται  να εκλέγονται (σε παρένθεση οι ψήφοι): Γιάννης Μπάκας (907), Σαράντος Μαρινάκης (694), Νίκος Μπασακίδης (637), Τάκης Βασιλόπουλος (584), Δημήτρης Πολίτης (530), Κώστας Αθανασόπουλος (468). Την 7η θέση που είναι εκλόγιμη σε περίπτωση νίκης του Θαν. Βασιλόπουλου, διεκδικούν κυρίως οι Ηλίας Κουτίβας, Κώστας Παυλόπουλος και Κώστας Παπαδάκης και στη συνέχεια Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Νάντια Μπετιχαβά και Βασίλης Κουτραφούρης.

Από τη Δημοτική Ενότητα Αριος εκλέγεται ο Γιώργος Φάβας και από τη Δ.Ε. Θουρίας ο Γιάννης Αναζίκος.

Από τον συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, σε σταυρούς προηγούνται οι Στάθης Σταματόπουλος, Βασίλης Κανάκης, Δημήτρης Μπάκας, Γιάννης Χριστόπουλος και Ηλίας Αθηναίος, ενώ φέρονται να ακολουθούν οι Τάκης Νινιός και Γεωργία Βασιλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σταυροδοσία των 7 πρώτων υποψηφίων με το συνδυασμό του Βασίλη Τζαμουράνη έχει ως εξής: Γιώργος Σωφρονάς 799, Κώστας Τσαπόγας 582, Ανδρέας Καραγιάννης 524, Χρήστος Αρχοντής 414, Παναγιώτης Χειλάς 409, Γιάννης Χριστόπουλος 406, Παναγιώτης Μπαστακός 386. Οι έδρες που καταλαμβάνει ο συνδυασμός είναι 6, που σημαίνει ότι εκλέγονται οι 5 πρώτοι σε ψήφους.

 

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση του συνδυασμού της Μαρίας Οικονομάκου “Καλαμάτα ξεκινάμε”, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας φέρεται να εκλέγονται κατά σειρά οι υποψήφιοι σύμβουλοι Ελένη Γκεγκλέ, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Παύλος Κλάδης και Λεωνίδας Λιάππας. Την πρώτη έδρα καταλαμβάνει η Μαρ. Οικονομάκου.

Με βάση άτυπη ενημέρωση από το συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη “Πρωτεύουσα Δύναμη”, στην καταμέτρηση των ψήφων φέρεται να προηγούνται κατά σειρά οι υποψήφιοι σύμβουλοι Αναστάσιος Σκοπετέας, Τάσος Αγγελής, Γιάννης Αδαμόπουλος και Αναστασία Μπελογιάννη. Ομως, εκλέγεται μόνο ο πρώτος, καθώς την πρώτη έδρα παίρνει η κ. Αλειφέρη και ο συνδυασμός κερδίζει την έδρα στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών (εκλέγεται η Μαρία Μπαρούνη) και τη μία από τις δύο στη Δ.Ε. Θουρίας (οι πληροφορίες έκαναν λόγο για διαφορά 3 ψήφων μεταξύ των δύο υποψηφίων Γιάννη Φατούρου και Γιώργου Πράσινου, ενώ δεν υπήρχε εικόνα σε όλα τα εκλογικά τμήματα).

Δύο δημοτικούς συμβούλους εκλέγει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”. Εκτός από την επικεφαλής Τόνια Κουζή φαίνεται πως εκλέγεται και ο Γιώργος Λαζαρίδης, που φέρεται να έχει αποκτήσει προβάδισμα στην ανεπίσημη καταμέτρηση των σταυρών από το επιτελείο του συνδυασμού. Σύμφωνα με την ίδια διαδικασία, στις πρώτες θέσεις της σταυροδοσίας βρίσκονται επίσης οι Βασίλης Παπαευσταθίου, Νίκος Γιουρτούμας, Ανδρέας Ζαγάκος και Βασίλης Πουλόπουλος.


NEWSLETTER