Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 11:35

Οι πρώτες πληροφορίες για τις έδρες στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Αβεβαιότητα επικρατεί μεταξύ των μελών των συνδυασμών του Γιώργου Αθανασόπουλου και του Γιώργου Τσώνη για το ποιοι θα καταλάβουν τις συνολικά 33 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει υπάρξει επισημοποίηση της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο -κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δήμο Μεσσήνης θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ανεπίσημες “εσωτερικές” καταμετρήσεις από τα επιτελεία των δύο πρώτων συνδυασμών δίνουν μια εικόνα για τους πιθανούς συμβούλους που εκλέγονται, ωστόσο τα ίδια επιτελεία εφιστούν την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση ότι τα “αποτελέσματα” της σταυροδοσίας είναι ανεπίσημα και μπορεί να αλλάξουν κατά την επίσημη καταμέτρηση στο Πρωτοδικείο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις είναι μικρή η διαφορά στους σταυρούς που έχει λάβει ο ένας υποψήφιος από τον άλλον.

Η συνολική κατανομή εδρών στον Δήμο Μεσσήνης, μετά την “εκκωφαντική” -με ποσοστό 51,57%- νίκη του Γ. Αθανασόπουλου, είναι 17 για τον νικητή, 14 για τον δεύτερο και από μία έδρα στους επικεφαλής των δύο υπόλοιπων συνδυασμών, Χρήστο Θεοδωρακόπουλο με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και Γιάννη Λάσκαρη με την “Επανεκκίνηση”. Οι 33 έδρες στον Δήμο Μεσσήνης, ανά Δημοτική Ενότητα, κατανέμονται ως εξής, 14 στη Δ.Ε. Μεσσήνης, 5 στο Πεταλίδι, από 3 στις Δ.Ε. Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Ιθώμης και από μία στις Δ.Ε. Βουφράδων και Τρικόρφου.

Τα προσωρινά και ανεπίσημα στοιχεία της σταυροδοσίας φέρουν την κατανομή των εδρών ανά Δ.Ε. ως εξής:

α) Δ.Ε. Αίπειας, 2 έδρες ο Γ. Αθανασόπουλος (την μία από τις δύο φέρεται να καταλαμβάνει ο Νίκος Φύκιρης) και 1 έδρα ο Γ. Τσώνης.

β) Δ.Ε. Ανδρούσας, 1 έδρα ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται να την καταλαμβάνει ο Μπάμπης Μακρής) και 2 έδρες ο Γ. Τσώνης (φέρονται να τις καταλαμβάνουν οι Ντίνος Μπουρίκας και Παναγιώτης Παπαδόπουλος).

γ) Δ.Ε. Αριστομένη, 1 έδρα ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται να την καταλαμβάνει ο Τάσος Παπαγεωργίου) και 2 έδρες ο Γ. Τσώνης (την μία από τις δύο φέρεται ότι καταλαμβάνει η Γεωργία Παναγοπούλου).

δ) Δ.Ε. Βουφράδων, 1 έδρα ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται ότι την καταλαμβάνει ο Σπύρος Κοντοθανάσης).

ε) Δ.Ε. Ιθώμης, 2 έδρες ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται να τις καταλαμβάνουν οι Γιώργος Δαβίλλας και Δημήτρης Αθανασακόπουλος) και 1 έδρα ο Γ. Τσώνης (φέρεται να την καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος).

στ) Δ.Ε. Μεσσήνης, 7 έδρες ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται να τις καταλαμβάνουν οι Ελένη Τσέλιου, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Νίκος Δουρούμης, Κώστας Ρούτσης, Νίκος Χριστοφιλόπουλος, Μανώλης Δουρούμης, Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος) και 5 έδρες ο Γ. Τσώνης (φέρεται να τις καταλαμβάνουν οι Κώστας Τσάμης, Νίκος Ξενόγιαννης, Χρήστος Καρύδης, Νίκος Κοτταρίδης και Ανδρέας Τράκας).

ζ) Δ.Ε. Πεταλιδίου, 3 έδρες ο Γ. Αθανασόπουλος (φέρεται να τις καταλαμβάνουν οι Γιώργος Στραβόλαιμος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος) και 2 έδρες ο Γ. Τσώνης και

η) Δ.Ε. Τρικόρφου, 1 έδρα ο Γ. Τσώνης (φέρεται να την καταλαμβάνει ο Τάσος Τσερπές).