Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 09:21

Εκκληση Νίκα για φρένο στα 34 ρουσφέτια Τατούλη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

«Ζητώ από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει πλέον υπηρεσιακό χαρακτήρα, να μην προχωρήσουν στην ψήφιση αυτών των προγραμματικών συμβάσεων» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται στη σημερινή του συνεδρίαση να εγκρίνει τη σύναψη ή τροποποίηση 34 προγραμματικών συμβάσεων με δήμους και εκκλησίες της Πελοποννήσου.

Παράλληλα ο κ. Νίκας, διαπιστώνοντας ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχή ναρκοθετεί με συμβάσεις το δρόμο της επόμενης, απευθύνει έκκληση και προς τους δημάρχους, ζητώντας να μην εγκρίνουν τις αποφάσεις για τη σύναψη αυτών των συμβάσεων.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

 

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Νίκα:

«Κατήγγειλα σ’ όλους τους τόνους την προεκλογική υποσχεσιολογία και τη ρουσφετολογική πολιτική του απερχόμενου περιφερειάρχη, που αποδεικνύεται και τώρα με τις 33 (!) προγραμματικές συμβάσεις που φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Ζητώ από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει πλέον υπηρεσιακό χαρακτήρα, να μην προχωρήσουν στην ψήφιση αυτών των προγραμματικών συμβάσεων.

Ζητώ από όλους τους συμβαλλόμενους (δήμους και άλλα ΝΠΔΔ) να μην προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις, γιατί -διαφορετικά- δημιουργούν προβλήματα στο έργο της επόμενης περιφερειακής αρχής.

Τονίζω ότι σειρά προγραμματικών συμβάσεων -του τελευταίου χρονικού διαστήματος οπωσδήποτε- θα επαναξιολογηθούν από τη νέα περιφερειακή αρχή που έρχεται σε δύο μήνες.

Ας υπάρξει επιτέλους λίγη δημοκρατική ευαισθησία και ο αναγκαίος αλληλοσεβασμός, αλλά και η επιβαλλόμενη προσοχή στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

 

 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 

Αναλυτικά, οι προγραμματικές συμβάσεις που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη, είναι:

1) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του -1- Ν.3852/2010 μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Αμερικής, του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. για την πράξη «Μελέτη της καθ’ ύψος επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης».

2) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασιάς για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Διαμόρφωση πλατείας ΤΚ Μονεμβασιάς Δήμου Μονεμβασιάς».

3) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για την πράξη με τίτλο: «Βιολογικός καθαρισμός ΤΚ Χριστιανούπολης της ΔΕ Φιλιατρών» της ΠΕ Μεσσηνίας.

4) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας για το έργο «Μελέτες κτηριολογικών παρεμβάσεων στη Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας».

5) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: Αναβάθμιση – συντήρηση σχολικών υποδομών στο Δήμο Σικυωνίων. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελος Παπαγγελόπουλος .

6) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου: «Τσιμεντόστρωση δρόμου ΤΚ Αγριλιάς προς εκκλησία Αγ. Νικόλαος Δήμου Τριφυλίας».

7) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραπουγκίου».

8) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση της έργου «Ολοκλήρωση ανασκαφικού προγράμματος ανάδειξης της Αγοράς Αρχαίας Σικυώνας»

9) Εγκριση τροποποίησης του Παραρτήματος ΙΙ της από 21-11-2017 υπογεγραμμένης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας (Β’ Φάση) και διερεύνηση του αρχαίου Σταδίου της Σικυώνας».

10) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης, και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών (ακινήτων) για την διαπλάτυνση της οδού “Επέκταση Καραϊσκάκη” (δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)». Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

11) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιοποίηση των χειρογράφων και καταλογογράφηση των εντύπων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας».

12) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση δημοτικού δρόμου Πλάτη – Μάλη Δήμου Τριφυλίας».

13) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού Κωνσταντίνοι – Πολίχνη Δήμου Οιχαλίας».

14) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, για την εκτέλεση του έργου «Αναπαλαίωση Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ανω Δωρίου Μεσσηνίας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

15) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού Καλλιρόη – Βασιλικό Δήμου Οιχαλίας».

16) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου «Πλακοστρώσεις δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Στάσιμου Δήμου Οιχαλίας».

17) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση εργασιών Πολιτιστικού Κέντρου ΤΚ Σκάλας Δήμου Οιχαλίας».

18) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μεταμορφώσεως Δήμου Πύλου – Νέστορος ΠΕ Μεσσηνίας».

19) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπερχογείας, για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπερχογείας».

20) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ελαφονήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ελαφονήσου».

21) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριπόλεως, για το έργο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης, ΠΕ Αρκαδίας».

22) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για το έργο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Μελιγούς Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ΠΕ Αρκαδίας».

23) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, για το έργο «Προμήθεια υλικών για την ύδρευση του οικισμού Κουρούβελι ΤΚ Βαλτεσινίκου Δήμου Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας».

24) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, για το έργο «Προμήθεια πετρελαιοκίνητου αντλητικού συγκροτήματος και σωλήνες πολυαιθυλενίου για την ύδρευση του οικισμού Λυκοχώρι της ΤΚ Βυδιακίου Δήμου Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας».

25) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την υλοποίηση του έργου «Εκθεση: Μεγαλόπολη Χθες, Σήμερα, Αύριο. Παρουσίαση του παλαιού αλλά και σύγχρονου φυσικού περιβάλλοντος στον εκθεσιακό χώρο Ισιώματος Καρυών».

26) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Περίφραξη και διαμόρφωση χώρου θεάτρου ΤΚ Γέφυρας Δήμου Μεγαλόπολης».

27) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση προβλημάτων οδικού δικτύου ΤΚ Καμάρας».

28) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Τοίχος αντιστήριξης για την προστασία από κατολισθήσεις πρανών στην ΤΚ Βάγγου».

29) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας του δρόμου από διασταύρωση Επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Εκκλησούλας προς Αγιο Ιωάννη»

30) Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αντιστήριξη δρόμου, διαμόρφωση χώρου και αντιπλημμυρική προστασία στη θέση Αη-Γιάννης στο ΔΔ Μαλλωτά».

31) Εγκριση τροποποίησης της αριθ. 63/2019 προηγούμενης απόφασης σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη, και επανάχρηση του Ναού της Παναγίας στον Πραστό, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας».

32) Εγκριση τροποποίησης Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιερών Ναών Αργολίδας.

33) Εγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Θεομάνας Ν. Κίου για το έργο συντήρηση τοιχογραφιών Ιερού Ναού Θεομάνας Ν. Κίου».

34) Εγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Ορους για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Επισκευές στο Ιερό Μετόχι της Μονής Ιβήρων στο Τσεραμιό Αγίου Ιωάννη Σπάρτης».