Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:23

Μητσοτάκης για Πάτρα - Πύργος και Επικούριο Απόλλωνα

Γράφτηκε από την

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, καθώς άλλες ατζέντες επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια».

Και πρόσθεσε: «Εχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη μέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το πρώτο έργο το οποίο θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό του δικτύου των αυτοκινητόδρομων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα στηρίξει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής περιοχής, αφού το “brand” της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το πιο ισχυρό που διαθέτουμε ως χώρα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών». Επίσης, είπε ότι «θα φτιάξουμε το δρόμο για τον Επικούριο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Αρχαία Ηλιδα - Επικούριος Απόλλωνας- Αρχαία Ολυμπία ένα μοναδικό τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σχετικά με το λιμάνι του Κατάκολου, είπε ότι «θα το στηρίξουμε ως σημείο εισόδου για τα κρουαζιερόπλοια, ως λιμάνι από το οποίο θα μπορούν να ξεκινούν και να καταλήγουν κρουαζιέρες και αυτό θα δώσει ζωή σε ολόκληρη την περιοχή», τονίζοντας ότι «όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας, αλλά θα τα κάνουμε έχοντας αρωγούς την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και βέβαια την περιφερειακή αυτοδιοίκηση».