Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 16:42

Μετά του Αγίου Πνεύματος οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Μετά του Αγίου Πνεύματος οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η ηγεσία του κόμματος θέλει να παρουσιάσει όλα τα ψηφοδέλτια και όχι αποσπασματικές υποψηφιότητες.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που γκρινιάζουν, καθώς θα χάσουν το... τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ μπορούσαν να κάνουν ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία σε τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Εννοείται ότι δυσαρεστημένοι είναι κυρίως οι ενδιαφερόμενοι που δεν είναι βουλευτές, αφού οι βουλευτές διαθέτουν ήδη γραφείο και έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται ως υποψήφιοι του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, πηγές της Πειραιώς έλεγαν χθες ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να ανακοινωθούν σήμερα το πρωί τα ψηφοδέλτια, επειδή κλείνουν νωρίς οι κυριακάτικες εφημερίδες (που λόγω του Αγίου Πνεύματος εκδίδονται εκτάκτως αύριο Σάββατο) και άρα υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το επικοινωνιακό momentum. Εννοείται ότι αν δεν ανακοινωθούν σήμερα τα ψηφοδέλτια δεν πρόκειται να ανακοινωθούν ούτε κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αφού ο περισσότερος κόσμος θα είναι στις παραλίες.
Από εκεί και πέρα, ολοένα και περισσότερες πηγές από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται πολύ ισχυρός μετά τις ευρωεκλογές και άρα δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ανανέωση των ψηφοδελτίων από αυτήν που επέβαλαν οι προεκλογικές ισορροπίες. Εννοείται όμως ότι το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας θα συγκροτηθεί σε συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πάντως κανένας αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή σύνθεση του ψηφοδελτίου, αφού όπως προαναφέραμε η ηγεσία του κόμματος αισθάνεται πανίσχυρη και θα επιλέξει υποψηφίους που θεωρεί ότι θα στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει.
Για τις τρεις θέσεις των ανδρών -την τέταρτη έχει "καπαρώσει" ο κ. Σαμαράς- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (με αλφαβητική σειρά) οι Δημήτρης Αναστασόπουλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Χρίστος Παναγόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και Μίλτος Χρυσομάλλης.
Για τις τρεις θέσεις γυναικών έχει ακουστεί το όνομα της Νατάσσας Κυριακοπούλου, της Πιπίνας Κουμάντου, της Παναγιώτας Ντίντα και της Χάιδως Παναγιωτοπούλου.
Θ.Λ.


NEWSLETTER