Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 18:08

Ερωτήσεις Κουκούτση για εγκληματικότητα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ερωτήσεις Κουκούτση για εγκληματικότητα στη Μεσσηνία

Δύο ερωτήσεις με θέμα “Η αύξηση της εγκληματικότητας των Ρομά στην περιοχή της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο”, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής του νομού Δημήτρης Κουκούτσης.

Η πρώτη, επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η δεύτερη, απλή ερώτηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Δ. Κουκούτσης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Την τελευταία δεκαετία η παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή της Μεσσηνίας γενικότερα έχει μεγιστοποιηθεί. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους και ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας και της περιουσίας τους. Δυστυχώς η περιοχή μας έχει να παρουσιάσει και θύματα, λόγω της ανομίας και της ατιμωρησίας. Τα στοιχεία που έχουμε για την εγκληματικότητα των Ρομά βασίζονται στα δηλωμένα περιστατικά, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλά αδήλωτα, λόγω του φόβου των κατοίκων ότι οι εγκληματίες θα επανέλθουν δριμύτεροι”.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ρωτά την υπουργό Προστασίας του Πολίτη: “1) Θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της παραβατικότητας των Ρομά με την άμεση συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη συμμετοχή όλων των φορέων της Πολιτείας; 2) Θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ώστε να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση στις περιοχές του νομού που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά;”.

Επίσης, ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης: “1) Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και το πλαίσιο ποινών ιδίως σε εγκλήματα που βάλλουν ευθέως κατά της κοινωνικής ειρήνης; 2) Θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα ο νόμος από τη δικαιοσύνη ιδίως σε εγκλήματα με έντονη κοινωνική απαξία;”.


NEWSLETTER