Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 09:03

Στηρίζει ανοιχτά τον Νίκα και απαντά σε... κατηγορίες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης

Γράφτηκε από την
Στηρίζει ανοιχτά τον Νίκα και απαντά σε... κατηγορίες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης

“Κατηγορήθηκα από τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Τατούλη για «προδοσία» του τόπου μου διότι δεν στηρίζω τον Τατούλη και στηρίζω την επιλογή του κόμματος, με το οποίο έχω εκλεγεί!

Θέλω να θυμίσω στους θιασώτες της γελοίας αυτής κατηγορίας ότι ο κ. Τατούλης -δυστυχώς- εξελέγη περιφερειάρχης κυρίως από τις ψήφους των Μεσσηνίων, των Κορινθίων, των Λακώνων και των Αργολιδών. Μήπως κι αυτοί λοιπόν ήταν προδότες όταν ψήφιζαν Τατούλη; Τότε ήταν βολικό για τον κ. Τατούλη ότι πρόδωσαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους;”. Αυτή είναι η απάντηση του βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστα Βλάση σε σχετικές κατηγορίες από αντιπεριφερειάρχη του Τατούλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και μια σαφής δήλωση για ανάγκη πολιτικής αλλαγής και στήριξης στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας την επόμενη μέρα θα ερμηνεύσει το αποτέλεσμα με τον τρόπο που τον βολεύει, όπως επανειλημμένως έχει κάνει στο παρελθόν. Αν όντως δεν φοβόταν τη λαϊκή ετυμηγορία, θα είχε ήδη προκηρύξει εθνικές εκλογές. Δεν το κάνει, όμως, γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί. Γι’ αυτό επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον λιγοστό πολιτικό χρόνο, που του έχει ακόμα απομείνει, για να προχωρήσει σε ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, να τάξει όπου δεν έχει ακόμα τάξει και με αυτό τον τρόπο να υφαρπάξει κάποιες ψήφους για να σώσει ό,τι μπορεί. Αν ο κ. Τσίπρας έχει στοιχειώδη υπευθυνότητα, οφείλει την επομένη των ευρωεκλογών να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

 

Παρόλο που στους δήμους -εξαιρουμένων των 3 μεγάλων- η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην δώσει χρίσμα, σε υποψηφίους στις Περιφέρειες κινήθηκε διαφορετικά. Γιατί θεωρείτε ότι έγινε αυτό;

Ο πρόεδρός μας προέτρεψε τους πολίτες να επιλέξουν στις δημοτικές εκλογές όποιον υποψήφιο τους αντιπροσωπεύει, γιατί σε τοπικό επίπεδο οι δημότες είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις αδυναμίες του τόπου τους. Σε περιφερειακό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι περιφερειακές εκλογές έχουν μια σαφή και έντονη πολιτική διάσταση για την παράταξή μας. Οι περιφερειακές αρχές είναι σημαντικό να συμμερίζονται το όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Η ταύτιση του στρατηγικού σχεδιασμού κυβέρνησης και Περιφέρειας θα φέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το χρίσμα δόθηκε στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο κι εσείς προσωπικά στηρίζετε. Πώς κρίνετε την υποψηφιότητά του;

Η επιλογή του Παναγιώτη Νίκα θεωρώ ότι είναι εξαιρετική κι αυτό αποδεικνύεται από το έως τώρα έργο του στο Δήμο Καλαμάτας. Εχουμε να κάνουμε με έναν από τους πλέον επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς της χώρας, που πήρε την Καλαμάτα και την μετέτρεψε σε στολίδι και πόλο έλξης κι ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. Επιπλέον, είναι ένας άνθρωπος έντιμος, καθαρός και υπεύθυνος, ένας άνθρωπος που είμαι πεπεισμένος πως θα βάλει το συμφέρον της Πελοποννήσου πάνω από κάθε προσωπικό συμφέρον. Και πάνω απ’ όλα είναι ένας άνθρωπος που θα ενώσει και δεν θα διχάσει τους Πελοποννήσιους.

 

Γιατί όμως θεωρείτε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί ο απερχόμενος περιφερειάρχης, παρόλο που βρίσκεται στην ηγεσία της 9 ολόκληρα χρόνια, δεν κατάφερε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που αποδεικνύουν την αποτυχία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής. Οσον αφορά στην Αρκαδία, πείτε μου ποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τατούλη έγιναν πράξη. Το αεροδρόμιο Τρίπολης, η παράκαμψη των Λαγκαδίων ή μήπως το λιμάνι του Λεωνιδίου; Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ τόσα χρόνια η Περιφέρεια δεν έχει καταφέρει να λύσει το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων με συμφέροντες για τους Πελοποννήσιους όρους. Οσα χρόνια είναι στην Περιφέρεια δεν έχουμε δει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο στον τόπο μας. Το μόνο που έχουμε δει είναι δήθεν αναπτυξιακά συνέδρια για να βγει φωτογραφίες αγκαλιά με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τατούλης δυστυχώς εκφράζει το παλιό της πολιτικής, εκφράζει όλα αυτά που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια. Με το οικογενειοκρατικό σύστημα που έχει δημιουργήσει, με τις μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις και τις κενές του υποσχέσεις κράτησε την Πελοπόννησο στάσιμη, την ώρα που άλλες Περιφέρειες καλπάζουν. Κι όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου αλλά και των νεότερων γενεών να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Αυτό θέλουμε για τον τόπο μας; Εγώ προσωπικά είμαι βέβαιος πως και η πλειονότητα των Πελοποννησίων θέλουν κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό και θα εμπιστευθούν το ήθος και την αποτελεσματικότητα του Παναγιώτη Νίκα.

 

Πρόσφατα δεχτήκατε εντονότατη κριτική από στελέχη του κ. Τατούλη για την επιλογή σας να στηρίξετε τον κ. Νίκα. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ρουμελιώτης σας χαρακτήρισε ως «προδότη της Αρκαδίας», επειδή δεν στηρίζετε τον κ. Τατούλη που είναι Αρκάς. Πώς απαντάτε στους χαρακτηρισμούς αυτούς;

Είναι πραγματικά θλιβερό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις και πραγματικά δεν ξέρω αν είναι άξιες να σχολιαστούν. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ αυτής της τακτικής του διχασμού και της δημιουργίας εντυπώσεων. Θεωρώ ότι χρέος μας και χρέος του επόμενου περιφερειάρχη είναι να ενώσει και όχι να διχάσει τους Πελοποννήσιους. Κατηγορήθηκα από τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Τατούλη για «προδοσία» του τόπου μου, διότι δεν στηρίζω τον Τατούλη και στηρίζω την επιλογή του κόμματος, με το οποίο έχω εκλεγεί! Θέλω να θυμίσω στους θιασώτες της γελοίας αυτής κατηγορίας ότι ο κ. Τατούλης -δυστυχώς- εξελέγη περιφερειάρχης κυρίως από τις ψήφους των Μεσσηνίων, των Κορινθίων, των Λακώνων και των Αργολιδών. Μήπως κι αυτοί λοιπόν ήταν προδότες όταν ψήφιζαν Τατούλη; Τότε ήταν βολικό για τον κ. Τατούλη ότι πρόδωσαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους; Σ’ αυτούς λοιπόν που λασπολογούν και με κατηγορούν έχω να απαντήσω ότι είμαι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πως φυσικά θα στηρίξω την επιλογή της παράταξης και του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέρα από αυτό στηρίζω τον Παναγιώτη Νίκα με όλες μου τις δυνάμεις γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο έντιμο και ηθικό, έναν άκρως επιτυχημένο αυτοδιοικητικό, που έχει αποδείξει στην πράξη την αποτελεσματικότητά του. Η επιλογή μας έχει ως βασικό κριτήριο το ήθος και την αποτελεσματικότητα. Μετά από 9 χρόνια ανυπαρξίας και αναποτελεσματικότητας δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

 

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Πελοποννήσιους πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου;

Τους προτρέπω και τους συμβουλεύω να ψηφίσουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους το έργο και τις πράξεις του κάθε υποψηφίου, όχι τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Ολοι όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο -περιφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές κ.λπ.- πρέπει να κρινόμαστε από το έργο μας και όχι από τις υποσχέσεις μας. Εχει έρθει η ώρα να αφήσουμε στην άκρη όλες αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος, που έφεραν τη χώρα αλλά και την Πελοπόννησο στα μνημόνια και στην ατέρμονη κρίση. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους, που έχουν αποδείξει στην πράξη την αξία τους και που είμαστε πεπεισμένοι για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, να βοηθήσουν τον τόπο μας για να βρει τη θέση που του πρέπει. Για όλα τα παραπάνω ο Παναγιώτης Νίκας αποτελεί για μένα ξεκάθαρη επιλογή.


NEWSLETTER