Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 08:48

Με Καραμανλή ο Χαρίτσης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

 

Με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Το έργο αυτό της Μεσσηνίας είναι μείζονος σημασίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ. Χαρίτσης ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει μαζί με τον τέως υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στις προσπάθειες για την εξεύρεση των τρόπων χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, έχει επιλέξει τη βελτίωση και ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου στο τμήμα από την ευθεία του δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης (στο ύψος της πρώην κεραμοποιίας Αναγνωσταρά) έως το Ριζόμυλο. Μάλιστα, στις αρχές Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική διαδικασία και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του 5 από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την κατασκευή του δρόμου έως τη Μεθώνη έχει επιλεγεί η διαδικασία ΣΔΙΤ με ανταγωνιστικό διάλογο.

Ο κ. Χαρίτσης θα συζητήσει με τον υπουργό για το σημαντικό αυτό έργο και θα ζητήσει να πληροφορηθεί ποια είναι τα σχέδια και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την υλοποίησή του. Να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα έχει καταγραφεί διχογνωμία, αντιπαράθεση απόψεων των τοπικών στελεχών της Ν.Δ. για το έργο που θα επιλεγεί και θα υλοποιηθεί στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος: αν θα είναι η βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, όπως θέλει ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ή η παραλιακή χάραξη που επιθυμούν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Θέμα ενδιαφέροντος για τον Μεσσήνιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η τύχη του στρατοπέδου Καλαμάτας, μετά τις πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι θα κλείσει στο τέλος του χρόνου. Ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να ζητήσει, μέσω του Κοινοβουλίου, ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τον σχεδιασμό του υπουργείου που αφορά το μέλλον του στρατοπέδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναθεωρώντας το σχεδιασμό του στρατεύματος, είχε αποφασίσει την κατάργηση των στρατοπέδων της Πελοποννήσου που λειτουργούσαν ως κέντρα νεοσύλλεκτων.

Γ.Σ.