Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 09:52

Εκδηλώσεις στο άναμμα του δέντρου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αύριο στις 8 το βράδυ, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του δήμου, την περίοδο των γιορτών, στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Για τις εκδηλώσεις, που θα είναι ποικίλες και θα αποτελέσουν ευκαιρία διασκέδασης για τους κατοίκους της Καλαμάτας και σημαντικό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών, χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης  Νίκας κάλεσε τον κόσμο στην αυριανή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία.

Επεσήμανε πως “το Μέγαρο Χορού θα φιλοξενήσει φέτος τις μεγάλες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και η Τέντα τη μεγάλη εκδήλωση της Φιλαρμονικής” και στάθηκε ιδιαίτερα “στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, που είναι η τρίτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά Συμφωνική Ορχήστρα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη της Καλαμάτας, για το μουσικό επίπεδό της, είναι απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που έχει κάνει το Δημοτικό Ωδείο τα τελευταία 35 χρόνια. Ο κόσμος περιμένει με αγωνία την πρώτη της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας. Θα είναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός”.

Αναλυτικά για τις εκδηλώσεις ενημέρωσαν ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης.
Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις είναι:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία. Από τις 7 το βράδυ, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο. Στις 8 η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μισή ώρα αργότερα η συναυλία με τους “Vegas”.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, λιμάνι – κεντρική προκυμαία. Στις 8 το βράδυ η  φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στις 8 το βράδυ, εγκαίνια έκθεσης “Με χρώματα από τ' αστέρια” των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου. Στις 9 το βράδυ, “Αγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία, χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία”, μία παράσταση των σχολών της “Φάρις”.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στις 8 το βράδυ, “Αγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία, χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία”, μουσικοχορευτική παράσταση από το Δημοτικό Ωδείο και τη Δημοτική Σχολή Χορού.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Μέγαρο Χορού (στούντιο). Στις 6 το απόγευμα, “Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;”, ένα παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, Μέγαρο Χορού. Στις 9 το βράδυ, “Εορταστικό Gala” με τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, Τέντα. Στις 8 το βράδυ, “The Wall” των Pink Floyd, από Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας & "Planet Caravan".

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία. Στις 12 μεσημέρι, “Ο μικρός τυμπανιστής πάει πλατεία”, χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, κεντρική πλατεία. Στις 11.30 το βράδυ, “2019 ευχές”, υποδοχή του νέου έτους.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Κυριακή 23/12 και Κυριακή 30/12, στις 11.30 το πρωί, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: “Το μαργαριτάρι του κόσμου” του Γιάννη Μαργαρίτη. Μια ιστορία για τους ενήλικες του αύριο, τα παιδιά.

“Ο Γυάλινος κόσμος” του Τεννεσί Ουίλιαμς, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Ενας γυάλινος, εύθραυστος κόσμος σε εποχή οικονομικής κρίσης. Μια κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της και προσπαθεί να επαναπροσδιορισθεί και να ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσάνθη Δούζη, Σοφία Κουλέρα, Γιάννης Μάνθος, Αρης Τσαμπαλίκας.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 8/12, ώρα 21.00 - Κυριακή 9/12, ώρα 20.00. Παρασκευή 14/12 - Σάββατο 15/12, ώρα 21.00. Κυριακή 16/12, ώρα 20.00. Παρασκευή 21/12 - Σάββατο 22/12, ώρα 21.00. Κυριακή 23/12, ώρα 20.00, Τρίτη 25/12, ώρα 20.00. Παρασκευή 28/12 και Σάββατο 29/12, ώρα 21.00. Κυριακή 30/12, ώρα 20.00, Παρασκευή 4, Σάββατο 5/1/2019, ώρα 21.00
Πληροφορίες για τις παραστάσεις: 27210 82616, 6983-581023.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
“Μια αγκαλιά περιοδεύει”. Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα δώσει δύο παραστάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με δραματοποιημένα κείμενα και τραγούδια για τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς.

2 – 7 Ιανουαρίου 2019
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει το μουσικό παραμύθι “H Aγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Κείμενο, μουσική, τραγούδια: Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Δρεπανιά, σκηνικά: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, μουσική διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη.

Καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών, στην κεντρική πλατεία:

Στα Παραμυθόσπιτα χριστουγεννιάτικη εορταγορά με δημιουργίες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας.

Στα Δεντρόσπιτα εορταγορά με δημιουργίες από χειροτέχνες κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.