Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 16:47

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μεσσήνη

Γνωστοποιήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτό, στις 9.15 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση των σημαιοφόρων και παραστατών όλων των σχολείων, παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας, νότια του ηρώου και στις 9.30 θα γίνει έπαρση της σημαίας. Ακολούθως θα μεταβούν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου παρουσία του δημάρχου και των υπόλοιπων τοπικών Αρχών θα ψαλεί δοξολογία, μετά την οποία η μηχανολόγος Πηνελόπη Μπατσιόλα, καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον προαύλειο χώρο του ναού, μπροστά στην προτομή του μητροπολίτη Ιωσήφ Ανδρούσης και στη συνέχεια στο ηρώο στην κεντρική πλατεία.

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών, μαθητριών και συλλόγων της Μεσσήνης, επί της οδού Πολυτεχνείου, μετά το τέλος της οποίας θα ακολουθήσουν εθνικοί χοροί στην κεντρική πλατεία από το χορευτικό τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Μεσσήνης και τμήματα του συλλόγου “Οι Φίλοι της Μεσσήνης” και του Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης.