Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 07:44

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Μεταφεστιβάλ Βιωματικής Εκπαίδευσης.

Στο φεστιβάλ μετέχουν 20 θίασοι με 48 κουκλοπαίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν 27 έργα σε 47 παραστάσεις σε δύο θεατρικές αίθουσες, την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ και το αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν 7 σεμινάρια - εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά, 3 θεατρικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους και 2 εκθέσεις θεατρικής κούκλας.

Χθες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, δόθηκε στις 10 το πρωί παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο του Κων. Δημητρακόπουλου, ενώ στις 11.30 ακολούθησε παράσταση θεάτρου μαριονέτας με ταυτόχρονη απόδοση του σεναρίου και στη νοηματική γλώσσα από την ομάδα «Marionettes Tzikas".

Το απόγευμα χθες στις 6, εξάλλου, δόθηκε ακόμα μία παράσταση με κούκλες με τίτλο “Αγαλματάκια ακούνητα... μέρα ή νύχτα;” από την ομάδα “Θέατρο Σκάλα”, ενώ στις 8 ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από την ομάδα “La Petite Marguerite”, που ξεκίνησε μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕΚ ανηφορίζοντας προς την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Αριστομένους.