Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 17:05

«Η Μικρή μας Πόλη» σε σκηνοθεσία Κακλέα στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη 

Γράφτηκε από την

Ενας ύμνος στην ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, είναι η παράσταση «Η Μικρή μας Πόλη» που παρουσιάζεται στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουάιλντερ, σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Γιάννης Κακλέας δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης, η οποία αναδημιουργεί μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές. Με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, τη θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με τη συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ιασμος», ο σκηνοθέτης αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση Μίνως Βολανάκης. Σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας. Μουσική Ευανθία Ρεμπούτσικα. Σκηνογραφία Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια Νίκος Χαρλαύτης. Σχεδιασμός Φωτισμού Χρήστος Τζιόγκας. Επεξεργασία Εικόνας / Βίντεο Στάθης Αθανασίου. Κίνηση / Βοηθός Σκηνοθέτη Σοφία Μιχαήλ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φαίη Κοκκινοπούλου. Ιφιγένεια Αστεριάδη. Δημήτρης Δεγαΐτης. Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Γιώργος Γιαννουτσος. Ροζαμαλία Κύριου. Γιώργος Αμουτζάς.

Συμμετεχουν οι: Τζένη Κάρνου. Σπύρος Κατσιάνος. Νίκος Κωνσταντοπουλος. Διονύσης Λάνης. Φώτης Μαντζοράκης. Ηρα Παπακωνσταντινου. Αναστασία Πασιά. Δανάη Σταματοπούλου. Αναστασία Τζελέπη.

Στο ρόλο του Αφηγητή: Ο Χρήστος Φερεντίνος.

 

ΘΕΑΤΡΟ “ΛΑΜΠΕΤΗ”

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106

Από 6 Ιουνίου έως 8 Αυγούστου

Πληροφορίες - Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 6435706