Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 07:57

Πεζοπορία στη Νέδα στη μνήμη του Σωτ. Λαμπρόπουλου

Γράφτηκε από την
Πεζοπορία  στη Νέδα στη μνήμη του Σωτ. Λαμπρόπουλου

Πεζοπορία  στη Νέδα αφιερωμένη στη μνήμη του πρ. προέδρου της κοινότητας Αυλώνα Σωτήρη Λαμπρόπουλου οργανώνει το Σάββατο 27 Ιουλίου η τοπική κοινότητα Αυλώνα, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, φυσιολατρικούς συλλόγους και περιπατητές - ενώ τοπικοί επιχειρηματίες θα προσφέρουν κεράσματα.

Πρόκειται για την 27η πεζοπορική διαδρομή στον ποταμό Νέδα και οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το φαράγγι, τις πέτρινες γέφυρες, τους καταρράχτες, το στόμιο και τη σήραγγα.                            

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο της Αυλώνας με  αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, με προορισμό το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας. Από εκεί ξεκινά η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι και σε μήκος 8  χλμ. Ακολουθεί στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά  ντόπιων παραγωγών. Οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν για τους καταρράχτες, όπου θα κάνουν μπάνιο και στη συνέχεια θα κατέβουν με σκοινί στην είσοδο του στομίου, για να διασχίσουν τη σήραγγα μήκους 80 μέτρων. Το περπάτημα συνεχίζεται στις όχθες του ποταμού, μέχρι τον τρίτο καταρράχτη. Η διαδρομή τερματίζεται γύρω στις 6.30 με 7 μ.μ., οπότε αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους πεζοπόρους στην Αυλώνα. Στην πλατεία του χωριού θα γίνει στη συνέχεια γλέντι με δωρεάν φαγητό, μουσική και χορό.

Για την ασφαλή διάβαση των πεζοπόρων θα φροντίζει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. 

Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και έχει βαθμός δυσκολίας (++). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και να έχουν απαραίτητα μαζί τους μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932-317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977-191331(Γιάννης Χριστόπουλος),  6944-285208 (Γιώργος Τσακανίκας) και στο Δήμο Τριφυλίας.


NEWSLETTER