Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 07:51

Η Κική Δημουλά τιμώμενο πρόσωπο στο Συνέδριο των Διαπρεπών Μεσσηνίων

Γράφτηκε από την
Η Κική Δημουλά τιμώμενο πρόσωπο στο Συνέδριο των Διαπρεπών Μεσσηνίων

 

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Διαπρεπών Μεσσηνίων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Costa Navarino και τιμώμενο πρόσωπο σε αυτό θα είναι η ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη 7η Θερινή Συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή στον Αγιο Κωνσταντίνο της Μπούκας στη Μεσσήνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του νομού μας από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι “φέτος περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι ήταν από την Αυστραλία. Από την Αδελαΐδα εκπροσωπήθηκαν ο Σύλλογος “Ναυαρίνο” από τον πρόεδρο Παρασκευά Σωτηρόπουλο και ο “Νέστορας” από τον Δήμο Χρονόπουλο. Από το Σίντνεϊ η Παμμεσσηνιακή Ενωση με  εκπρόσωπο τον Ηλία Χρονόπουλο, από τη Μελβούρνη ο Σύλλογος “23 Μαρτίου Καλαμάτας” με τον Κ. Σπυρόπουλο, την Ελένη Γιαννόπουλου και το ζεύγος Αποστόλη Ορφανού. Από το Σαν Φρανσίσκο ο Πολ Καστόρας με τη συνοδεία του, από τη Βοστόνη δύο μεσσηνιακοί σύλλογοι με τους προέδρους τους Γιώργο Δημόπουλο και Βαγγέλη Σπυρόπουλο, από το Μόντρεαλ το ζεύγος Γεωργίου Χριστόπουλου, από τη Στοκχόλμη ο Θανάσης Ψαρούλης και η Σοφία Παπαθεοδωρίδη-Gollungberg με τις συνοδείες τους, από  τη Μόσχα η διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Δώρα Γιαννίτση, από το Νέο Ηράκλειο ο πρόεδρος των Μεσσηνίων Δημ. Λυμπερόπουλος. Επίσης συμμετείχαν, η Αραπόλακκα με τον πρόεδρο Κώστα Γαλάνη, τα Βριλήσσια με τον πρόεδρο Παναγιώτη Μαχαίρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι Μαρίας Κάλλας” πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, η Μακεδονία - Θράκη με τον Ηλία Κοντοζαμάνη, η Αφρική από το ζεύγος Δημήτρη και Ελένη Μανιατάκη πρόεδρο του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, οι “Ελληνομνήμονες” με τον πρόεδρό τους Σπύρο Κατσίρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Λούτο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακρόπολης δερματολόγος Παναγιώτης Μίντζιας, ο Σύλλογος Μανιατών με τον Παναγιώτη Σάμιτα και ο Σύλλογος Μαυροματίου με τον Δημήτρη Κουβελάκη”.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν η πρόεδρος της Αμφικτιονίας, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο συμπρόεδρος της Αμφικτιονίας Δημήτρης Καφαντάρης δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Αμφικτιονίας προσθέτει ότι στη συνάντηση “παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν επίσης ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, η αρχαιολόγος δρ. Ξένη Αραπογιάννη, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Αναστασόπουλος και Αννα Καλογεροπούλου, η πολιτευτής Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Θεόδωρος Μπαζίγος, η Κέλλυ Μακροπούλου διευθύντρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος, ο Φώτης Τσίχλης, η Αθα Κουζή αντιπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Μεσσηνία, η Νέλλυ Κουβελάκη διευθύντρια του PHAOS, ο Κωνσταντίνος Κόντος από το Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί άλλοι”.


NEWSLETTER