Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 17:04

Παρουσιάστηκε στην Κυπαρισσία το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη

Γράφτηκε από τον
Παρουσιάστηκε στην Κυπαρισσία το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος κατά κάποιο τρόπο για τη συγγραφέα αστυνομικό Μαρία Καραγιάννη που παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής το νέο της βιβλίο «Η Ευχή» στο ξενοδοχείο Αpοllo Art Resort στην Κυπαρισσία.

Επιστροφή, καθώς το πρώτο της βιβλίο «Η Σκιά της σιωπής» με το οποίο ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα πραγματεύεται μια ιστορία που έχει διαδραματιστεί στην περιοχή της Κυπαρισσίας και τα γύρο χωριά της, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας – το Κοπανάκι- υπηρετούσε και η ίδια την περίοδο της συγγραφής του.

Αυτή τη φορά όμως επισκέφθηκε την Κυπαρισσία και το φιλόξενο χώρο του Αpοllo Art Resort για να παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής το νέο της βιβλίο «Η Ευχή» το τρίτο κατά σειρά. Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο Μπουένος Άιρες μέσα από μια πολυεπίπεδη ιστορία με πολλούς αποδέκτες και πολλά μηνύματα, αγγίζοντας πολλά ζητήματα.

Η παρουσίαση έγινε από τον τέως δήμαρχο Αετού Δημήτρη Δριμή και την πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Σόνια Τουρκολιά,

κείμενα απέδωσε η ηθοποιός Δήμητρα_Αρκάλη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Διονύσης Νασόπουλος.

Μιλώντας η ίδια η συγγραφέας για το νέο της βιβλίο και την ιδιαιτερότητα που έχει η παρουσίαση του στην Κυπαρισσία τόνισε: «Το βιβλίο «Η Ευχή» είναι το τρίτο, κατά σειρά βιβλίο μου. Μια έναρξη που έγινε το 2015 με το πρώτο μου βιβλίου «Στη Σκιά της Σιωπής» ένα βιβλίο που εμπνεύστηκε και γράφτηκε για την Κυπαρισσία, έναν τόπο που είχα την πολύ μεγάλη τύχη να βρεθώ, να δουλέψω, να εμπνευστώ. Ακολούθησε μετά από δύο χρόνια «Το σπίτι των γλάρων» , ένα επίσης πολύ σημαντικό έργο για μένα και τώρα «Η Ευχή».

Το βιβλίο αυτό είναι μία πολυεπίπεδη ιστορία που κάποιος θα μπορούσε να το πει ψυχολογικό θρίλερ, κάποιος άλλος θα μπορούσε να το πει αστυνομικό μυθιστόρημα, ιστορικό ντοκουμέντο και, φυσικά, μια ερωτική ιστορία από εκείνες που ο καθένας θα ευχόταν και που τελικά καταλήγει να γίνεται ότι πιο φρικτό θα μπορούσε κανείς να ευχηθεί. Είναι μια ιστορία με πάρα πολλούς αποδέκτες, που θίγει πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα και θέματα όπως είναι τα γονεϊκά πρότυπα, όπως είναι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η δύναμη του έρωτα όταν αυτός στην απόλυτη μορφή του αξιώνει κι απαιτεί την απόλυτη υπέρβαση και φυσικά, καταδεικνύονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το λόγο ότι και η Αργεντινή, που δεν επιλέχθηκε τυχαία σαν τόπος δράσης του βιβλίου, είναι μία χώρα που η ιστορία της τη βαραίνει. Το βιβλίο είναι σύγχρονο ωστόσο γυρνάει πίσω στην εποχή της δικτατορίας του Βιντέλα, της πιο απάνθρωπης που γνώρισε η σύγχρονη πραγματικότητα. Νομίζω θα μας δώσει τροφή για να σκεφτούμε, να αναθεωρήσουμε για πάρα πολλά ζητήματα, να κοιτάξουμε ξανά πιο εσωτερικά, να αγαπήσουμε τον άνθρωπο, να αγαπήσουμε τη ζωή και πάνω από όλα κοιτάζοντας στον καθρέφτη μας να νιώθουμε ότι κάθε μέρα μπορούμε να γίνουμε άνθρωποι καλύτεροι, για εμάς ως άτομα αλλά και ως άνθρωποι σε ένα κοινωνικό σύνολο

Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά έχει μια συγκλονιστική ιστορία να διηγηθεί κι αν κάτι εγώ χαίρομαι και με ικανοποιεί και με ευχαριστεί και μου φτιάνεις τις ημέρες μου είναι πως, όλο αυτό που εγώ αισθάνθηκα γράφοντάς το μεταδίδεται και στους αναγνώστες του οι οποίοι μόλις ολοκληρώνουν το βιβλίο κι επικοινωνούν μαζί μου, μου μεταφέρουν ακριβώς τα συναισθήματα αυτά που βίωσαν και αυτό είναι ένα μήνυμα εξαιρετικά ελπιδοφόρο για ακόμα μία φορά».

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER