Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 19:02

Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” από αύριο στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” από αύριο στην Τριφυλία

 

Στην Τριφυλία με επίκεντρο την Κυπαρισσία θα χτυπά τις επόμενες μέρες η καρδιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες- Kyparissia Sunshine International Folklore Festival» για 15η συνεχή χρονιά.

Ένα φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.). Λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό συναντώνται σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και με το χορό ενισχύουν δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στην Κυπαρισσία αύριο Τετάρτη και ώρα 9 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο, με την υποδοχή των ξένων αποστολών, γνωριμία με τις χώρες τους καθώς και με το Δήμο , που θα τους φιλοξενήσει.

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες, με παραστάσεις στις 29 Αυγούστου στους Γαργαλιάνους, στις 30 Αυγούστου στα Φιλιατρά, 31 Αυγούστου στην Κυπαρισσία και τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στο Κοπανάκι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Θα φιλοξενηθούν ξένες αποστολές από 5 χώρες: την Αργεντινή, την Βολιβία, το Μπαγκλαντές, την Τσεχία και τις Φιλιππίνες, με συνολικά 103 μέλη.

Στόχος, πέρα από το μαγικό θέαμα που θα προσφέρουν, να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου στις πατρίδες τους.

Στις πόλεις φιλοξενίας των παραστάσεων θα συμμετέχουν ως οικοδεσπότες τα χορευτικά συγκροτήματα: Στο Κοπανάκι ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου η «Καλλιπάτειρα», στα Φιλιατρά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ο «Πυρσός», στους Γαργαλιάνους ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος και στην Κυπαρισσία θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα του Μ.ΕΣ.Κ.

Στις παρελάσεις των αποστολών θα συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων στους Γαργαλιάνους και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών στα Φιλιατρά.

Η παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς της Κυπαρίσσιας Νύφης καθώς και η επίσημη τελετή ανταλλαγή δώρων με τους εκπροσώπους των αποστολών θα γίνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου και ώρα 12 μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Κυπαρισσίας.

Η εθιμοτυπική φωτογράφηση θα πραγματοποιηθεί στη βόρεια προβλήτα του λιμανιού της Κυπαρισσίας το Σάββατο 30 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών κατά την παραμονή, θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς και στο Μουσείο “Πάνος Ηλιόπουλος” στα Φιλιατρά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER